Dusør på 10.000 kroner for å finne kattemishandler

Dyrevernalliansen utlover dusør på 10.000 kroner for opplysninger som kan føre til at de eller dem som har ansvaret for å ha utsatt katter på Hellesylt for etsende væske blir pågrepet.

Katten Spragle

Dyrevernalliansen utlover en dusør på 10.000 kroner for opplysninger som kan føre fram til de som mishandlet katten Spragle på Hellesylt.

Foto: privat

Jurist i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, sier at det sannsynligvis er noen som har gjort noe ulovlig her, siden flere katter har blitt skadet.

Live Kleveland i Dyrevernalliansen

Jurist i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Foto: Arne Vatnøy / NRK

– Uavhengig av om det er noen som har mishandlet dyrene med vilje, er det forferdelig alvorlig, sier hun

De siste ukene har flere katter i et byggefelt på Hellesylt i Stranda på Sunnmøre kommet hjem med etsende væske på seg. Det er uvisst om dette er gjort bevisst for å skade kattene, eller om det er en ulykke.

Avlivet

Fredag måtte Eivind Lois Helset få katten Miss avlivet fordi han hadde store smerter etter å ha fått pelsen dekt av den luktende væska. Miss er sendt til Veterinærhøgskolen i Oslo til obduksjon, for å finne dødsårsaken.

Det var nettstedet Hellesylt info som først skrev om saken.

–Dersom noen har gjort dette med vitende vilje for å skade dyr, så er det helt forferdelig, sier lensmann i Sykkylven, Evelyn Lieseth til NRK.

Alvorlig uansett

Live Kleveland, jurist i Dyrevernalliansen

Live Kleveland i Dyrevernalliansen ber politiet etterforske saken

Foto: Ihne Pedersen

Jurist i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, sier at enten må det etsende stoffet på en eller annen måte ha ligget fremme og ikke vært skikkelig sikret, eller så har noen med vilje mishandlet kattene.

– Jeg håper nå politiet vil følge pålegget fra Riksadvokaten om å prioritere dyremishandlingssaker, og etterforske denne alvorlige saken, sier Kleveland.