NRK Meny

Du kan nominere årets reiselivsbedrift

Kjenner du noen som arbeider innen reiseliv i Møre og Romsdal som gir det lille ekstra? I dag går fristen ut for å nominere kandidater til «Årets Reiselivspris».

Juvet - tre, glass og natur

Juvet Landskapshotell har vunnet prisen tidligere. Hvem syns du bør få reiselivsprisen for 2014?

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Møre og Romsdal Reiseliv ønsker forslag på kandidater til reiselivsprisen for 2014. Så langt har de fått inn 14 kandidater, men ønsker flere.

Tirsdag 17. februar går fristen ut for å nominere kandidater til prisen.

– Det er helt tydelig at dette er en pris som folk setter pris på og mange bruker prisen aktivt i markedsføringen, sier Lillian Sæther Sørheim, rådgiver i regional- og næringsavdelinga i fylkeskommunen.

Formålet med prisen er å synliggjøre reiselivsnæringa og hva den betyr for Møre og Romsdal.

Kan nominere seg selv

Årets reiselivspris ble i fjor delt ut til Didrick Ose

Lillian Sæther Sørheim og Arne Aambakk (til høyre) fra Møre og Romsdal Reiseliv ønsker kandidater til Årets Reiselivspris. Her med fjorårets vinner Didrick Ose.

Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Prisen skal gå til kurative bedrifter, et samarbeid mellom bedrifter eller enkeltpersoner. Ifølge Sørheim er kriteriene runde, men det er en fordel om de har utmerket seg i året som har gått

– Det kan være at man har utviklet et nytt produkt eller markedsført Møre og Romsdal på en spennende måte. Det kan også være enkeltpersoner som har profilert fylket på en god måte.

– Kan man nominere seg selv?

– Det har vi eksempel på og det er selvfølgelig helt greit. Alle kan sende inn forslag.

Ulike kandidater

Juvet Landskapshotell, Moldejazz, Hotel Union har vunnet tidligere. I fjor var det Didric Ose og DID Adventure som stakk av med hedersprisen. – Jeg vil først og fremst takke meg selv, sa en svært glad prisvinner.

I begrunnelsen sa fylkeskommunen at Didrick Ose på en unik måte deltar aktivt i reisepolitiske spørsmål og prosesser både lokalt, regionalt og internasjonalt.

Lillian Sørheim sier engasjementet er stort og diskusjonene kan bli heftig når det er mange gode kandidater å velge mellom.

– Det er styret i Møre og Romsdal som bestemmer hvem som får prisen og det mange å velge i fylket vårt.

Vil du nominere noen til prisen, så gjør du det her

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.