NRK Meny
Normal

Dropper London-fly fra Ålesund

Senere i år stoppes ruten mellom London og Ålesund for en periode. Leder i Utviklingsforumet for Ålesund lufthavn Vigra, Bjarne Haagensen, er ikke bekymret.

Fly punkterte på Vigra

FLYSTOPP: Norwegian stanser ruten mellom Ålesund og London midlertidig.

Foto: Erlend Vikene

Bjarne Haagensen

UTVIKLINGSFORUM: Leder i Utviklingsforumet for Ålesund lufthavn Vigra, Bjarne Haagensen, er ikke bekymret på vegne av ruten.

Foto: Knut Falch / Scanpix

23. oktober letter et fly fra Ålesund med retning mot London for siste gang. I hvert fall for en periode.

Leder i Utviklingsforumet for Ålesund lufthavn Vigra, Bjarne Haagensen, sier at slikt skjer med jevne mellomrom og at ruten kan startes opp igjen senere.

– Dette kan skje med alle rutene, men det vi ser er at innenlandstrafikken går ned, mens rutene til utlandet går opp, forteller han.

Haagensen og resten av utviklingsforumet hadde møte i går da gikk de gjennom alle rutene. Han mener at London-ruten har prestert godt.

– London-ruten er brukbar etter mitt skjønn, og ligger midt på treet når det gjelder belegg. Mitt inntrykk er at det er mest vanlige turister som bruker ruten. Folk som skal se fotball, på shopping eller besøke bekjente, sier han.

Les også: Ville ikke fly samme ruten tidligere

Kan åpne igjen til våren

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier at ruten kan gjenåpne fra våren av.

– Den vil sannsynligvis komme tilbake til våren. Etterspørselen på vinterstid har dessverre ikke vært god nok til at ruta videreføres, sier han til rbnett.no.