NRK Meny
Normal

Rydder bort planene for Knausenlinja

Knausenlinja på E39 i Molde har vært diskutert i omtrent førti år. Nå skroter vegvesenet planene og begynner på nytt.

Knausenlinja

Så langt hadde vegvesenet kommet med planene. Nå ryddes disse bort. Men noe av det grunnleggende arbeidet blir med videre.

Foto: Statens vegvesen

Knausenlinja skulle binde sammen de øvre og nedre bydelene i Molde. Det skulle også bli tilførselsveg for nytt sykehus på Eikrem.

Men etter årevis med planlegging starter vegvesenet nå på nytt.

Nå rydder vi bordet. Vi legger bort det vi har gjort. Så starter vi prosessen på nytt, sier seksjonsleder Ole Jan Tønnesen til NRK.

Gigantkrysset, med den store rundkjøringen, skulle ligge mellom småbåthavna på Tøndergård og friområdene på Retiro. Etter diskusjoner siden 1970-tallet og planlegging siden 2007 stoppes nå de oppsatte planene, uten at man har konkludert med noen reguleringsplan.

Småbåthavna Tøndergård

Småbåthavna på Tøndergård har varslet at de trenger både parkeringsplasser og videre utviklingsmuligheter.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Krysset skulle ha en stor avkjøring fra E39 i to plan. Knausenlinja skulle gå i en stor sving over den nye firefelts innfartsvegen. Da dette ble planlagt var det svært sannsynlig at det skulle bygges et nytt sykehus på Øvre Eikrem i Molde.

Forutsetningene har forandret seg. Dette var sentralt under planleggingen av det nye sykehuset på Øvre Eikrem. Nå er denne saken borte. Vi har også fått noen endringer i plan- og bygningsloven. Vi opplever også at vi må balansere svært mange interesser i dette området, sier Tønnesen.

Småbåthavna på Tøndergård er en av Norges største, med plass til over 1000 båter. Eierne av havnen har varslet at de trenger både flere parkeringsplasser og videre utviklingsmuligheter.

Retiro

Dette er Retiro i sine glansdager. Det foreligger planer om å restaurere både bygningen og parken.

Foto: Romsdalsmuseet

På Retiro står den gamle praktvillaen og forfaller, Rundt villaen er det også et stort park- og friluftsområde som fylkeskonservatoren mener har stort vernepotensial. I tillegg er det planer om storstilt boligutbygging i området. Disse planene er satt på vent.

Nå vil det trolig ta to-tre år før det nye forslaget til reguleringsplan kan ligge klart. Trolig blir en del av arbeidet som er gjort til nå lagt til grunn for det videre arbeidet.

Det er mye godt arbeid som allerede er gjort. Vi tar selvsagt med oss dette videre, sier Tønnesen.