Dropp papirsøknaden, nå er det video som gjelder

Tre avgangsstudenter ved NTNU i Ålesund har i løpet av det siste året utviklet en helt ny måte å søke jobb på.

Ansatt Norge

For Magnus Herud, Andrea Knutsen og Daniel Westervik, er målet at Ansatt Norge skal bli en plattform som benyttes av jobbsøkere og bedrifter over hele Norge.

Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy / NRK

Gjennom nettsiden, "Ansatt Norge" kan jobbsøkere og bedrifter opprette en personlig profil og legge inn ønskelig informasjon om seg selv.

Vi ønsker at Ansatt Norge skal bli en helhetlig plattform som kan brukes av alle, både privatpersoner og bedrifter i alle størrelser over hele Norge.

– Video gir en helhetlig pakke

En av mulighetene på nettsiden er å lage sin egen videopresentasjon.

– Mennesker er dynamiske og det er derfor viktig at man får et bredere inntrykk når man skal ansette noen. Når man får høre og se personen i tillegg til å se hvilke egenskaper vedkommende har, får man en mer helhetlig pakke, sier Daniel Westervik, en av studentene bak prosjektet.

ansatt norge 2

Her på kontoret ved NTNU i Ålesund har studentene utviklet det nye nettkonseptet, Ansatt Norge.

Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy / NRK

CV-en er død

Ideen kom til ved at studentene irriterte seg over den tradisjonelle papir- CV-en, der all informasjon skal passe inn på en A4 side med rette linjer og en klar oppskrift.

– CV'en viser bare en liten del av seg selv. Hadde vi bare fått muligheten til å vise mer som jobbsøker, kunne vi ha nådd mye lenger, tror Westervik.

Sammen med Andrea Knutsen og Magnus Herud erklærte han den tradisjonelle papir-CV'en for død.

– Det er ikke dèt papiret som er viktig, det er hele pakka; hvem du er, hva du kan og hvor du vil, stadfester Magnus Herud.

Enkelt å bruke for alle

I stedet for å sende ut jobbsøknader, oppretter man en profil som man følger gjennom hele sitt arbeidsliv.

– Man kan vise frem prosjekter man har vært med på tidligere, ting man er stolt av, attester, samtidig som man har en tilsvarende profil for bedriftene med nødvendig informasjon, sier Herud.

– Det skal være enkelt å forholde seg til systemet og vi ønsker at dette skal bli en helhetlig plattform som man føler tilhørighet til og som man kan bruke og utvikle seg gjennom daglig.

Studentbedrift

Ved hjelp av enkle linjer skal det være lett å navigere seg på siden, både for jobbsøkere og bedrifter.

Foto: Ansatt Norge

Oversikt over mulighetene dine

Det er ikke slik at man bestandig er på søken etter en ny jobb.

– Kanskje vil man bare se etter andre muligheter eller få oversikt over hvilke andre bransjer som er på utkikk etter de egenskapene du har tilegnet deg, forklarer studentene.

Ansatt Norge - logo

RØD TRÅD: A-en i logoen skal representere deg selv og pakka di; personlige egenskaper, erfaringer, kunnskaper og referanser, blant annet.

Foto: Ansatt Norge

Det er veldig viktig i den omstillingsprosessen flere er i nå, spesielt i den maritime bransjen, å få oversikt over og se at de ferdighetene man har også kan brukes andre steder, sier Westervik.

Det beste systemet i Norge?

Nå ser studentene etter folk og bedrifter som kan prøve ut det nye systemet før den offisielle lanseringen i mars.

– Vi er avhengige å få inn gode pilotkunder i ulike bransjer som vi kan spille ball med og som kan være med å utvikle dette til å bli det beste systemet for ansettelse i Norge per i dag.