NRK Meny
Normal

Drømmepåsken kommer mot slutten av uka

Palmehelgen slo til med skyer, tåke, regn og mildvær. Den som utsatte påskeferien til de store, røde påskedagene kan ha gjort et smart trekk.

Drømmepåske

Det KAN bli forhold som dette også denne påsken. Ifølge værvarselet er sjansen størst helt mot slutten av påsken.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Mens værvarselet i Møre og Romsdal for de første dagene denne uken handler om perioder med regn, snø, lokal tåke og kuling, ser værforholdene ut til å snu allerede onsdag.

Akkurat i dag på mandag har jeg kanskje ikke så mye fint å si om været, medgir statsmeteorolog Kristin Sæther.

På mandag blåser det stort sett fra vest. Det er skyet med regnbyger innimellom. Over 300–500 meter kommer imidlertid nedbøren som snø.

Det er lavt skydekke, og litt oppe i høyden vil dette oppleves som tåke, sier meteorologen som er på vakt mandag morgen.

Men fra og med onsdag i «den stille uken» snakker meteorologene om delvis skyet og oppholdsvær. Fra skjærtorsdag meldes det om stigende temperaturer og pent vær.

Instagram

Slik ser toppen på bildesiden med #nrkmogr - bilder ut i Instagram mandag formiddag. Kanskje blir det mer sol i bildene senere i påsken?

Foto: Skjermdump / NRK

Se for eksempel her. Dette er værvarselet for Freikollen, som ligger helt ute ved kysten på Nordmøre. Der skal snø og minusgrader lage gode skiforhold på tirsdag. Onsdag kommer solen.

Og temperaturen holder seg på minussida, bare avbrutt av noen få plussgrader mens solen titter frem.

Skydekket begynner nok å sprekke opp allerede tirsdag kveld. Så skal det begynne å bli bedre ut over natten. Onsdag ser ut til å bli en ganske grei dag, sier Sæther.

Men slik situasjonen ser ut i dag, kommer det sigende noen skyer ut over onsdag ettermiddag.

Dette bekreftes også av varslene slik de fremgår av Yr.no mandag. Ifølge langtidsvarselet blir det flere steder lettere vær fra onsdag. Litt mer skyet torsdag. Det virkelig fine været ser ut til å slå til 1. og 2. påskedag, som for eksempel slik langtidsvarselet står for Strandafjellet.