–Det er trist at vi tapte

Håpet om en plass i eliteserien brast for Kristiansund i dag. Kampen mot Bærum på hjemmebane endte 2-0 til gjestelaget. Kaptein Erlend Sivertsen er lei seg.

Kampen mellom Kristiansund og Bærum er i gang

Bærum vant 2-0 over Kristiansund og er dermed videre i kvalifiseringen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Dagen ble ikke akkurat slik spillerne på Kristiansund hadde håpet på, da de skulle spille sin aller første kvalifiseringskamp til eliteserien. Kaptein Erlend Sivertsen sier det er trist at de tapte kampen og at drømmen om å rykke opp til eliteserien dermed brast.

– Vi har jobbet for dette i hele år og hadde som mål å bli blant de seks beste. Det klarte vi og var så heldige at vi fikk spille på hjemmebane. Vi skulle ha utnyttet den situasjonen bedre og vunnet mot Bærum, sier Sivertsen til NRK.

Han mener laget var godt forberedte, men fikk det ikke til. Bærum var rett og slett for gode.

LES OGSÅ:

Gir mersmak

Christian Michelsen

Trener Christian Michelsen sier de gjerne skulle ha vunnet kampen.

Foto: Roar Halten / NRK

Trener Christian Michelsen sier det isolert sett er tungt å svelge tapet i dag, selv om prestasjonene ikke var så dårlige.

– Vi skulle gjerne ha vært med videre, men vi må stikke fingeren i jorda. Vi har blitt nummer fire i førstedivisjon og var gode nok til å spille kvalikkamp. Det ser vi på som en god erfaring. Dette må gi mersmak, sier Michelsen.

Han er veldig fornøyd med årets sesong og sier at laget har vært stabilt god gjennom hele året.

Håpet om en plass i eliteserien brast for Kristiansund i dag. Kampen mot Bærum på hjemmebane endte 2-0 til gjestelaget.

Se reaksjonene etter tapet fra kaptein Erlend Sivertsen og trener Christian Michelsen.

Slik var kampen mellom Kristiansund og Bærum:

Bobby Warshaw scoret oppgjørets første mål etter 54 minutter. Lars Sandbu slo en flott corner på bakre stolpe, og amerikaneren stanget gjestene i ledelsen. Kristiansund presset på etter scoringen og kom til en kjempesjanse kvarteret før slutt. Jean Alassane Mendy skjøt i stolpen, mens Daouda Karamoko Bamba blåste returen over.


Mot slutten flyttet vertene fram midtstopper Espen Næss Lund som spiss og slo lange baller opp mot den høyreiste spilleren. Det skapte et utrolig trøkk, men Bærum sto unna og utnyttet rommene hjemmelaget etterlot seg. Bortelaget satte fart på høyresiden ved Tokmac Nguen, som serverte Lars Sandbu. Midtbanespilleren plasserte ballen bak Conny Månsson og trygget seieren to minutter på overtid.


Bærum spilte kynisk etter den første scoringen og tok seg svært god tid. Ved en anledning valgte laget å ikke sende ballen tilbake til Kristiansund etter at hjemmelaget spilte ballen ut ved skade, noe hjemmesupporterne mislikte. På overtid pådro vertenes Erlend Sivertsen seg rødt kort ved å holde igjen en Bærum-spiller som bakerste mann. Det var veldig ampert mellom lagene i minuttene før dommeren blåste av. Bærum møter vinnerlaget i kampen mellom Mjøndalen og Fredrikstad i neste kvalifiseringsrunde, før vinneren av den kampen får spille om eliteserieplass mot laget som ender på 14.-plass i
eliteserien.