Drar Norge rundt på 20 dager

Han skal besøke 150 steder i løpet av 20 dager. – Mange tror jeg ikke vil klare det, men jeg skal bevise at det går, sier Per Kristian Olsen.

Per Kristian Olsen

Per Kristian Olsen har ikke mye tid til rådighet på hvert stopp. – Jeg har forberedt meg godt slik jeg får se det viktigste på plassene jeg besøker, forteller han.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Nordfjordeid

Da Per Kristian Olsen kom til Nordfjordeid tittet sola frem for første gang på turen. – Det har vært fantastisk å se så mye vakker natur, sier han.

Foto: Per Kristian Olsen

Lørdag startet Per Kristian Olsen (27) på en hektisk ferietur. I løpet av 20 dager skal han reise med kollektivtransport fra Oslo til Nordkapp og tilbake. Om lag 150 byer og tettstedet skal besøkes.

– Det innebærer mellom sju og ti timer med reising hver dag. Det er veldig moro, forteller Olsen.

Inspirert av blogging

Ideen til rundreisen fikk han etter å ha skrevet omtaler av tettsteder på bloggen PKs verden.

– Jeg fikk tips fra leserne om hvilke steder som var verdt en omtale og ble veldig inspirert til å reise til de forskjellige stedene. Jeg har planlagt denne turen siden slutten av april, forteller han.

Vil vise at det går

Etter å ha studert reiseruten kom han frem til at han ville trenge 19 dager til å se hele Norge – ti dager nordover og ni dager til returen.

– Jeg la til en ekstra dag for å være sikker på at det skal gå. Det er mange som tror at jeg ikke vil klare det, men jeg skal bevise at det går. Mange er også litt misunnelig på denne turen, sier Olsen.

– Tøff tur

Kristiansund

Onsdag stoppet Per Kristian Olsen i Kristiansund. Bildet viser Klippfiskkjerringa på torget i byen.

Foto: Per Kristian Olsen

Med sekk med en klær for alt slags vær, kamera og kart reiser han med buss, tog og båt. For å holde utgiftene nede overnatter Olsen hos venner og familie der det er mulig.


Onsdag var han kommet til Kristiansund i Møre og Romsdal.

– Det er en tøff tur og nå har jeg hatt den første hviledagen min. Jeg har fått se mye vakker natur. Nå slapper jeg av og gleder meg til å reise videre til Trøndelag og Nord-Norge, sier han.

– Norgesreklame

Olsen oppdaterer bloggen med bilder, reisebrev og arrangerer konkurranser. På Facebook kan leserne følge han time fra time.

– Det er mange som synes denne turen er interessant. Folk fra hele landet kommenterer bloggen hver eneste dag og jeg har også mange svenske lesere. Det blir nesten som en norgesreklame, sier Olsen.

Leserne møter opp

Etter reisen startet, har bloggen blitt mer og mer populær. Det fører til at Olsen får mye oppmerksomhet.

– Folk møter opp på rutebilstasjoner og fergekaier for å ønske meg god tur videre. Det er veldig kjekt, sier han.

Ålesund

Skydekket lå tungt da Olsen besøkte Ålesund.

Foto: Per Kristian Olsen