NRK Meny
Normal

Drar med seg flyktninger på gåtur

Mange vil kanskje si at asylsøkerne som nå kommer til Norge har gått nok, men det bryr ikke turistforeninga seg om. I dag var de på tur med flyktninger.

Mange vil kanskje si at asylsøkerne som nå kommer til Norge har gått nok, men det bryr ikke turistforeninga seg om. I dag var de på tur med flyktninger.

Se reportasjen der Turistforeninga er på tur med asylsøkere på Nordmøre.

Flere må gi av tiden sin, mener Turistforeningen, som tilbyr tur som en aktivitet til asylsøkere på Nordmøre.

Inne hos Atlanten camping i Kristiansund ligger aktivitetskalenderen på bordet. De fungerer som midlertidig akuttmottak for asylsøkere.

– De har ikke noe å gjøre. De sitter hele tiden og venter på frokost, lunsj og middag. De kjeder seg ganske mye, sier Cristina Grotli ved campingen.

Mye fritid

 Håvard Johansen i Kristiansund og Nordmøre turistforening

Håvard Johansen i Kristiansund og Nordmøre turistforening.

Foto: Roar Halten / NRK

Det er ikke noe stor mangel på klær og ting på akuttmottaket, men fritid er det mye av. Og det har Turistforeningen fått med seg og gjort noe med.

– I dag har vi invitert dem ut på tur. Vi koker kaffe og gløgg og viser lysbilder fra Nordmøre når vi kommer tilbake, sier Håvard Johansen i Kristiansund og Nordmøre turistforening.

Flere burde gi av fritida si, mener han.

– Det er sikkert flere som kunne gjort noe for å få dem ut og engasjere dem. Og får vi dem med på tur vil de kanskje de vil bli med i turistforeninga senere.

– Men ja, vi tenkte litt på det at de kanskje har gått nok, sier han.