Hopp til innhold

Ulstein-drapsmannen: Avviser straffskyld

SUNNMØRE TINGRETT (NRK): Den tiltalte 26-åringen i Ulsteinvik-saken nekter å erkjenne straffskyld for forsettlig drap, men vedgår at han slo den avdøde noen dager i forkant av drapet.

Ulstein-drapet: Aktor Jogeir Nogva

Aktor Jogeir Nogva fører saken for påtalemyndighetene når 26-åringen som drepte Preben Mikael Dimmen (27) møter for retten denne uken.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Rettssaken mot mannen i 20-årene som er tiltalt for forsettlig drap på Preben Mikael Dimmen (27) fra Ulstein, startet i dag i Sunnmøre tingrett.

Den tiltalte hadde en svært dempet fremtoning, men svarte som ventet på skyldspørsmålet ved å nekte tiltalepunktet som indikerer forsettlig drap. Dette har også kommet frem i forkant.

26-åringen erkjente derimot det andre tiltalepunktet - nemlig at han skal ha slått avdøde noen dager i forkant av drapet.

Angrep med flaske

Det var natt til tirsdag 29. oktober 2013 at politiet fikk melding om at den tiltalte mannen fra Øst-Europa hadde gått til angrep på Preben Mikael Dimmen med en flaske. De to var naboer, og mannen skal ha slått Dimmen gjentatte ganger.

Dimmen ble brakt til sykehus og døde senere på dagen av skadene.

Preben Dimmen

27 år gamle Preben Mikael Dimmen fra Ulstein kommune døde etter voldsepisoden tirsdag 29. oktober.

Foto: Privat

Da angrepet fant sted, var Dimmen sammen med sin kjæreste, som tidligere hadde vært i et forhold med tiltalte.

Den tiltaltes to år gamle sønn var også til stede da Dimmen ble påført de dødelige skadene, går det fram av tiltalen.

Erkjente straffskyld

Den tiltalte ble pågrepet på stedet og erkjente straffskyld da han ble pågrepet og først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Siktelsen ble senere utvidet til forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, etter straffelovens paragraf 233.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen som lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Også tiltalt for vold

Mannen blir også tiltalt for vold, i henhold til straffelovens paragraf 228, da han ifølge tiltalen slo Dimmen i ansiktet tre dager før drapet skjedde.

Det er satt av tre rettsdager til saken i tingretten i Ålesund, med mulighet for forlengelse med én dag.

Ulstein rettssaken

NRK følger rettssaken mot den tiltalte 26-åringen i Sunnmøre tingrett.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK