NRK Meny
Normal

Dramatisk økning i gjenstående biler

Det har vært en dramatisk økning i tallet på gjenstående biler i sambandet Hareid - Sulesund så langt i år. Samferdselsutvalget fikk tirsdag dokumentert den vanskelige situasjonen.

Det har vært en dramatisk økning i talet på gjenstående biler i sambandet Hareid - Sulesund så langt i år.

Se TV-reportasjen om den dramatisk økning i tallet på gjenstående biler.

Fylkespolitikerne mener det er viktig å få på plass tre ferger i sambandet Hareid-Sulesund, men er uenighet om Staten må inn med ekstra penger eller om fylkeskommunen må omprioritere.

Tirsdag la samferdselssjef i Møre og Romsdal Arild Fuglseth på bordet tall som viser at det vært en kraftig trafikkøkning og køene har økt.

– Vi ser at det har økt veldig det siste året og vi må nå se nærmere på hva vi kan gjøre med situasjonen, sier Arild Fuglseth.

Les også: Vil ha slutt på ferjekaoset på Hareid

Vil at Staten kommer med midler

Anders Riise

– Situasjonen i dag er veksthemmende for næringslivet, sier ordføreren i Hareid, Anders Riise.

Foto: Trond Vestre / NRK

Samferdselssjefen vil ikke si noe på nåværende tidspunkt om man bør ha en tredje ferge, men ordføreren i Hareid, Anders Riise, er glad for responsen.

– Jeg oppfatter at det er en positiv velvilje fra fylkespolitikerne til å se på saka. Det må komme tre ferger på dette. Trafikken øker kraftig, og dette er bare starten, sier han.

– Hvordan opplever du situasjonen på dette sambandet?

– Den er veksthemmende for næringslivet og til problem for de som skal reise. Dette stjeler kostnader og fritid, sier Riise.

Oddbjørn Vatne mener dette sambandet trenger et utvidelse, men at Staten må komme med midler. Neste uke skal saken i transportkomiteen.

– Vi mangler omtrent 90 millioner for å få kontraktene på plass, og da er ikke midler til dette tatt inn. Eneste sjansen er å ta av midler som vi har fått til å dekke etterslep på fylkesveier, sier Vatne.

Frank Sve representerer FrP i samferdselsutvalget, og mener Møre og Romsdal har penger, men at de må prioriteres.

– Dette er en slik sak det er viktig å prioritere. Man må bruke penger på det som er viktig for innbyggerne, sier han.