NRK Meny
Normal

Her går de inn i det brennende huset

Det er svært realistisk når Aukra brann og redning øver på husbrann. Bli med inn i en brennende enebolig

hus brenner ned kontrollert, brannmannskap går inn i hus med røykdykkerutstyr, slukker brann innvendig, står utenfor hus med brannslange, hyperlapse med husbrann

I denne videoen får du bli med inn i et brennende hus.

Brannmester Jon-Gunnar Gjelberg

Brannmester Jon-Gunnar Gjelberg sier at slike øvelser er gull verdt for brannvesenet.

Foto: Roar Halten / NRK

Dette er ikke noe vi gjør så ofte, så det er kjempegod øvelse å se hvordan dette er i forhold til vind og nabohus og lignende, sier brannmester Jon-Gunnar Gjelberg i Aukra brann og redning.

For det er ikke hverdagskost for brannvesenet å tenne på boliger, men for å øve så realistisk som mulig må det til. På Falkhyttøra gikk to kommunalt eide boliger opp i flammer i brannsikkerhetens navn i dag.

Så barndomshjemmet brenne ned

Reidun Nilsen

Reidun Nilsen solgte huset til kommunen for to år siden. Og er glad for at det kunne brukes til øvelsen.

Foto: Roar Halten / NRK

Reidun Nilsen var fire år gammel da hun flyttet inn i huset på Falkhyttrøra. Den gangen lå det helt for seg selv, og ikke omgitt av kjøpesenter og andre bolighus som i dag. Til tross for at det er mange barndomsminner i husveggene, så var det ikke spesielt sentimentalt å se huset brenne ned.

Det er veldig bra at de bruker det til noe fornuftig, sier Reidun Nilsen, og tenker på at slukke- og røykdykkingsøvelsen på sikt kan være med å redde liv.