FORNØYD: Monica Boracco er forbundsleder i Dramatikerforbundet.
Foto: Dramatikerforbundet– Den skal brukes som en skrivestue hvor medlemmene kan være en uke eller mer av gangen. Det er ikke alle som har et skjermet sted hvor de kan sitte og jobbe, men her kan de det, sier forbundsleder i Dramatikerforbundet, Monica Boracco.
Mankell besøkte Ona første gang på 1970-tallet, da han arbeidet på Teatret Vårt i Molde. For fem år siden sikret han seg fritidsboligen. Dramatikerforbundet har rundt 260 medlemmer. Boracco er svært fornøyd med å kunne gi de denne muligheten.
– Dette var helt overveldende. Vi er ydmyke og takknemlige. For dette kan bety veldig mye for våre medlemmer. Jeg tror det Ona har å tilby er veldig annerledes. Det er et av de vakreste stedene jeg har besøkt, sier hun.
- Les også:
Planlagt som skrivestue lenge
Henning Mankell har testamentert bort hytta på Ona til Dramatikerforbundet.
Foto: NORA LOREK / AfpDet var familien til Svein Bjørnerem som eide huset en gang i tiden. Han forteller at Mankell en gang spurte om han ikke visste om en bolig til han på Ona.
Svein Bjørnenem forteller at ideen til en skrivestue var tilstede fra første øyeblikk.
– Jeg inviterte han med utover og gammel kjærlighet til øya dukket opp hos han. Og allerede den gangen drøftet vi muligheten for at dette kan være en skrivestue for flere. Den tanken hadde han allerede da han kjøpte det huset, sier han
Mankell fikk sitt gjennombrudd som romanforfatter med den første boken i serien om Kurt Wallander, «Hundene i Riga».
Wallander-bøkene utkommer i over 100 land, og flere av dem er filmatisert med Mankell selv som medforfatter.
Han har også skrevet over 30 teaterstykker.
Dramatikerforbundet er en interesseorganisasjon for dramatikere.