Hopp til innhold

Døpte om Riise-statua i Ålesund

Det går mot en endelig avklaring i saken om John Arne Riise får spille i norsk elitedivisjon i fotball. Men i Aalesund er fotballspillerne utålmodige. Onsdag døpte de om statuen «Fotballspilleren» til «John Arne Riise».

Fotballspilleren

Slik er statuen 'Fotballspilleren' døpt om. Den heter nå, om enn uoffisielt, John Arne Riise. På messingplaten bak papiret og limbåndet står det 'Fotballspilleren'.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Eller, hvem er det nå egentlig som har døpt om denne statuen. Var det egentlig slik at statuen faktisk og egentlig hette John Arne Riise fra begynnelsen av?

Alle som har sett både statuen og John Arne Riise ser den umiskjennelige likheten. Og det er ingen tvil om at det er John Arne Riise som har stått modell.

Deretter handler virkeligheten om hvem man egentlig skal tro på. Realiteten ble uansett at statuen ble hetende «Fotballspilleren» da Color Line Stadion ble åpnet april 2005.

I dag ble statuen «døpt om» med papir, tusj og tape. Lillebror Bjørn Helge Riise og medspiller Oddbjørn Lie skal være «gjerningsmennene». Her poserer de, mens hovedpersonen John Arne Riise sitter i møte med Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund og Betsson.

Laster Twitter-innhold

Onsdag formiddag sitter John Arne Riise sitter onsdag i møte som kan avgjøre hans fotballfremtid. Det springende punktet nå er om spillselskapet Betsson kan vise reklamefilmer der Riise deltar mens han spiller i norsk eliteserie.

En avgjørelse er ventet i dag.

Fotballspilleren

Slik står statuen foran stadion i Ålesund onsdag.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK