Hopp til innhold

Dømt til 12 års forvaring for overgrep mot stedøtrene sine

En mann i 60-årene er i Romsdal tingrett dømt til forvaring for vold og overgrep mot tre jenter. Mannen anker dommen, opplyser forsvareren.

Romsdal Tingrett sal 1

DØMT TIL FORVARING: Mannen har forgrepet seg på stedøtrene, og har blitt dømt for 12 års forsvaring med en minstetid på åtte år i Romsdals tingrett.

Foto: Roar Jonny Strom

Tidligere i år fikk politiet en telefon fra en livredd ung jente som hadde blitt utsatt for et seksuelt overgrep av stefaren sin.

Da hadde mannen, som nå er dømt til 12 års forsvaring med en minstetid på åtte år, utsatt stedatteren for seksuelle handlinger i en årrekke.

Men, det var ikke bare stedatteren som hadde opplevd dette fra mannen.

I etterkant av anmeldelsen mottok politiet også anmeldelser fra den andre stedatteren, og en annen fornærmet ung jente i saken.

Bandt stedatteren fast

På et av de groveste overgrepene skal stefaren ha lagt stedatteren ned i gulvet med tvang og bundet hendene hennes fast på ryggen.

Mannen skal så ha forgrepet seg på den unge jenta. Overgrepet skal ifølge jenta ha vært veldig brutalt.

I dommen står det at mannen ikke ønsket å erkjenne straffskyld fordi han ikke husker hendelsen. Men DNA fra mannen ble funnet på jenta sine kjønnsorganer.

Det var denne hendelsen som førte til at mannen ble anmeldt. Etterforskningen avdekte at mannen skal ha begått overgrep mot sine to stedøtre i mange år. I tillegg er mannen dømt for overgrep mot ei venninne av de to.

Mannen har også tatt mye bilder av stedatteren, spesielt i bikini. Det ble funnet cirka 43.000 bilder på PC, nettbrett og telefon av politiet.

Dømt til å betale 600. 000 i erstatning

For den ene stedatteren er han dømt for både vold og voldtekt, og dermed dømt til å betale 250.000 kroner.

For den andre stedatteren er mannen dømt til å betale 200.000 for voldtekt. Også venninnen har krav på 150.000 kroner for voldtekt.

To av de fornærmede var under 11 år da overgrepene skjedde.

I dommen står det at de to stedøtrene skal ha blitt utsatt for seksuelle handlinger i mange år, og at dette har preget ungdomstiden i stor grad.

«Overgrepene skjedde i kjente omgivelser som i hjemmet og på feriestedet. Det er også skjerpende at tiltaltes straffbare handlinger har pågått over lang tid, og først når jentene er blitt større, har de forstått hvor grenseløs tiltalte i alle år har vært mot dem.», står det i dommen.

Anker dommen

I dommen står at mannen er satt i forvaring fordi retten mener det er en fare for at tiltalte også vil kunne begå nye overgrep, den dagen han kommer ut.

Tiltalte er også dømt en rekke ganger tidligere, blant annet for grove seksuelle overgrep.

Den tiltalte 60-åringen, som sitter varetektsfengslet, vil anke dommen.

– Den tiltalte kjenner seg ikke igjen i alle beskrivelsene av han, og vil derfor anke dommen, sier forsvareren hans, Henrik Nikolai Bliksrud, til NRK.

Henrik Nikolai Bliksrud

FORSVARER: Mannen anker dommen, sier forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud, til NRK.

Foto: Leif Dalen / NRK