NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel i fire år

En moldemann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år. I februar ble han og en kamerat stoppet på Dovre med rundt ett kilo amfetamin og metamfetamin. Deler av straffen er for et grovt ran med døden til følge i 2006.

Frostating lagmannsrett

Frostating lagmannsrett ga mannen en samlet dom på fire år.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

De to var på vei fra Oslo til Romsdal/Nordmøre da de ble stoppet. I bilen hadde de tre pakker på til sammen 755,4 gram amfetamin med en styrkegrad på over 60 prosent, og en pakke med metamfetamin på 176,4 gram med en styrkegrad på 37 prosent. Til sammen hadde de 932 gram amfetamin/metamfetamin.

Mannen har siden første avhør erkjent oppbevaring av narkotikaen som ble beslaglagt i bilen. Narkotikaen var anskaffet i Oslo, men lagmannsretten legger til grunn tingrettens konklusjon om at det ikke kan bevises at mannen selv hadde kjøpt eller mottatt narkotika i Oslo.

Domfelt flere ganger tidligere

Mannen er domfelt flere ganger tidligere. Et av tilfellene er en dom for grovt ran med døden til følge i 2006. For dette og flere andre dommer ble mannen dømt til ni års fengsel, i tillegg til 120 dagers fengsel for legemsbeskadigelse.

Mannen ble løslatt på prøve fra disse dommene i 2012 med en resttid på tre år og 40 dager. Prøvetiden skulle løpe frem til september i 2015, og forholdet mannen nå skal straffes for ble begått omtrent halvveis ut i prøvetiden på tre år.

Retten finner at narkotikaforbrytelsen representerer et grovt brudd på grunnvilkåret for prøveløslatelsen, og avsa samlet dom på fire år.

Mannen blei først dømt til fengsel i 4 år og seks måneder i tingretten, men etter å ha fått saken opp for lagmannsretten har mannen nå blitt dømt til fire års fengsel. Mannen får tilståelsesrabatt fordi tilståelsen har hatt betydning for avgjørelsen mot mannen han ble arrestert sammen med.