NRK Meny

Mann omkom i trafikkulykke på Sunnmøre

Det var den 19 år gamle Håvard Farstad Fjørtoft som mistet livet i trafikkulykken på Grytastranda i Haram kommune i Møre og Romsdal sent søndag kveld.

Trafikkulykke Grytastranda (dødsulykke)

Bilen kom over i feil kjørefelt og krasjet inn i bergveggen til høyre. Bilen ble så slynget over veien før den stanset på et jorde til venstre for veibanen.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Kilde: NTB / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Trafikkulykke grytastranda (dødsulykke)

Bilen krasjet inn i denne bergveggen før den ble slynget over på andre siden av veien.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Mandag kveld ved 20.30-tiden sendte politiet ut en pressemelding der den omkomnes navn ble offentliggjort. Håvard Farstad Fjørtoft var fra Haram kommune. Navnet ble offentliggjort etter samtykke fra de nærmeste pårørende.

– En bil kjørte av veien ved Grytastranda skole. Føreren av bilen er omkommet, opplyser operasjonsleder Johan Arnt Overøye i Sunnmøre politidistrikt.

Politiet ble varslet om ulykken like før midnatt søndag kveld. Mannen var alene i bilen.

Spor på ulykkesstedet viser at bilen hadde kjørt over i motsatt kjørefelt og inn i en bergvegg. Deretter ble den slynget over veien igjen, braste 150 meter fremover, før den stanset på et jorde ti meter utenfor veien, melder TV 2.

Uviss fart

Operasjonsleder Overøye opplyser til NRK at mannen var 19 år gammel, og at de ikke mistenker promillekjøring.

Politiet etterforsker ulykken, med bistand fra Statens vegvesens ulykkesgruppe. Overøye sier de enn så lenge ikke vet hvor høy fart bilen hadde, men sier dette sannsynligvis vil komme frem under de tekniske undersøkelsene.

Den omkomnes pårørende er varslet om ulykken, opplyser Overøye.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.