Døde på grunn av sykdom

Politiet slår nå fast at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallene i svenske Arboga. En norsk kvinne og hennes baby ble funnet døde i sitt hjem 16. januar.

Arboga

Den norske kvinnen og hennes baby ble funnet døde i deres hjem i Arboga 16. januar.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Da den norske kvinnen og hennes baby ble funnet, ble det iverksatt en omfattende etterforskning. Nå foreligger den endelige rapporten fra obduksjonen. Politiet fastslår at kvinnen døde på grunn av sykdom.

– Vår konklusjon er at kvinnen har dødd av sykdom, og at hennes datter døde som en følge av det, sier etterforskningsleder Per Envall.

- Ingen naboer hørte

Ifølge presseinformatør Terje Lund har ingen av naboene hørt noe fra leiligheten til den norske kvinnen, heller ikke barnegråt. Lund sier barnet har dødd etter forholdsvis kort tid.

- Vi kan ikke eksakt uttale oss om dette, men det handler ikke om flere dager, seier Lund.

Ingenting straffbart

I en pressemelding skriver svensk politi at de rettsmedisinske undersøkelsene, åstedsundersøkelsen av leiligheten og avhør av personer viser at det ikke har blitt begått noe straffbart. Presseinformatør Terje Lund sier til NRK at ingenting tyder på selvmord.

Les også: Ingen ytre tegn på vold i Arboga-saken

Ingen preparater

Politiet kan ikke si noe nøyaktig om når de to døde. Prøver, som er blitt tatt i forbindelse med de rettsmedisinske undersøkelsene viser også at de to ikke hadde fått i seg noen preparater av noe slag.

Det er heller ikke tegn på at kvinnen eller barnet er blitt tusatt for noen form for ytre vold. Etterforskningen blir nå avsluttet.