Dina Misund prøver seg på noe nytt

Under "Levende lyd"-konserten tirsdag stilte Dina Midsund med en splitter ny gitar. Aller helst skulle hun hatt den gamle.

Se Dina Misund spille live i NRK sine lokaler i Ålesund

Se Dina Misund sin lunsjkonsert hos NRK.

Dina Misund

Én gitar og én stemme. Akustisk, vakkert og sjelfullt fra Dina Misund (25) under «Levende Lyd» tirsdag.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

– Jeg kjøpte den rett før påske, så det er faktisk første gang jeg bruker den under konsert. Jeg merker at jeg ikke har gitaren helt i fingrene ennå, men det går seg nok til, sier hun om den ferske Gibson-gitaren.

Ødelagt av svingdør

Det var høyt tempo for Dina Misund da hun tidligere i år deltok i Melodi Grand Prix. Så høyt tempo at da hun skulle innom Marienlyst for et intervju i forkant av finalen 15. mars, ble gitaren ødelagt på vei inn svingdøra.

– Jeg har ofte gitaren i en kasse, men denne gangen hadde jeg slengt den bakpå skulderen. På vei inn til resepsjonen klarte jeg å hekte fast gitarstroppen i døra som til slutt smadret gitaren, forteller en noe flau Misund.

– Det var min egen feil, men det er ganske surt. Jeg har hatt den gitaren siden jeg var 13 år, og bare den, legger hun til.

Prøver seg på norsk

Med ny gitar i fanget stilte hun også med noen ferske låter under lunsjkonserten i Ålesund tirsdag. Åpningsnummeret var «Forbi», hennes aller første låt på norsk.

– Jeg synger for det meste på engelsk, men ble nok litt inspirert da jeg jobbet med en cover av en Kaizers Orchestra-låt, forteller romsdalingen om låten som også skal bli med på det kommende albumet hennes. «Forbi», som blir sunget på dialekt, er skrevet sammen med samboer Frode Bjørgmo Strøsvik.

– Han er trønder, så teksten måtte bearbeides en del for å få den til å passe til dialekten min, sier hun.

Om det blir flere sanger på norsk etter hvert, tør hun ikke si så mye om foreløpig.

– Jeg trodde det ville bli for nakent og teit å synge på norsk, men det synes jeg ikke nå som låten er ferdig. Men det krever mer arbeid å jobbe med norske tekster enn engelske, så vi får se hva som skjer.

Livet etter MGP

Selv om mange oppdaget Dina Misund for første gang i årets Melodi Grand Prix, er hun slett ingen nykommer på det norske platemarkedet. Som 19-åring gav hun i 2008 ut debutsingelen «This world», en låt hun skrev allerede da hun var 12 år.

Mange har fulgt henne gjennom UKM, hun har opptrådt i finalen på X-faktor i Telenor Arena, og det hele toppet seg med deltagelsen i Melodi Grand Prix med låten «Needs».

Melodi Grand Prix 2014 ble en flott opplevelse, skriver Dina Misund på sin egen nettside.

Til NRK sier artisten at hun er spent på tilværelsen etter MGP. Drømmen er å kunne fortsette livet som artist og musiker.

– Jeg lurer veldig på om MGP-effekten vil vare. Nå lever jeg i en lykkelig boble hvor mange tar kontakt og kommer med fine tilbakemeldinger. Håpet er at det vil vare, og at det kanskje vil dukke opp nye ansikter på konsertene mine.

Se reportasje fra den spennende Melodi Grand Prix-helgen:

Han var så dårlig til å synge at han måtte sitte igjen på skolen. Men i kveld er det en seier å sitte i salen i Oslo Spektrum når datteren Dina Misund står på scenen.

Nå jobber hun med utgivelsen av det nye albumet, og mange venter med spenning frem til slippdatoen, som er satt til 2. mai.

I mellomtiden kom Dina Misund til NRK Møre og Romsdal for å spille lunsjkonsert klokka 12.00 tirsdag. 22. april. Konsertopptaket kan du se øverst i artikkelen.

Se også Dina Misund og «Needs» i reprise fra Melodi Grand Prix:

Dina Misund fremfører låten «Needs» i den første semifinalen i Melodi Grand Prix 2014.
Dina covrer Kvelertak - "Kvelertak"

Og her kan du se hvordan Dina Misund lærte unge, håpefulle UKM-deltakere å skrive låter i 2012:

Dina Misund har vært med på UKM fem ganger. I dag har hun lært andre håpefulle å skrive.