NRK Meny
Normal

Maskoten til AaFK ble hardt skadd i ulykke

Diezel (9) skulle være maskot under AaFK – Sarpsborg 08, men havnet i stedet på sykehuset etter en stygg ATV-ulykke. Da fotballspillerene fikk høre det, kom de på besøk.

Diezel Vågsholm fikk besøk av AaFK

BESØK: Bjørn Helge Riise (f.v.), Fredrik Carlsen og Andreas Lie kom på hjemmebesøk hos Diezel Vågsholm. Diezel skulle være kampmaskot, men havnet på sykehuset.

Foto: Aina Vågsholm

For litt over to uker siden falt 9 år gamle Diezel Vågsholm av en ATV i Ørskog og ble sendt direkte med ambulansehelikopter til sykehuset i Ålesund for hasteoperasjon.

Diezel hadde to brudd i ryggen, hoftekammen var brukket og muskler og sener var avrevet.

Det var AaFK som på sine nettsider først fortalte historien om Diezel.

Nå ligger 9-åringen smilende hjemme på sofaen og ser tegnefilmer på iPad, sammen med hunden Enya.

– Formen blir bare bedre og bedre. Det gikk heldigvis bra. Han har hatt stor fremgang, forteller Diezels mor, Aina Vågsholm.

Husker alt

Diezel husker alt som skjedde den dagen han mistet taket på ATVen. Gutten satt på med faren, og da firehjulingen kjørte ned i en liten dump, falt han av og havnet under beitepusseren som var festet bak.

Diezel Vågsholm

Diezel forteller lattermildt at han nå kommer til å bli bortskjemt av foreldrene. Aina Vågsholm sier hun er takknemlig for all hjelp de fikk med sykehuset.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK

– Han holdt roen etter at han ble skadet. Ambulanse og helikopter var raskt på plass. Men etter operasjonen var han redd for at han ikke skulle overleve, sier Aina.

Etter hvert ble Diezel overført fra intensiven til barneavdelingen. Der kviknet gutten til da han møtte en fysioterapeut fra Skodje.

– De fikk fort veldig god kontakt. Diezel begynte å kalle ham for «gamlefar», og de tullet mye sammen. Da Diezel ble satt i rullestol, spurte han om de skulle ut i sykehusgangen og «børne», forteller Aina.

Nå er Diezel på beina, men han må trene opp muskelen som ble revet av. I ulykken fikk Diezel en stor flenge i siden, som gikk fra rett under brystkassen og ned til hoften, på siden av kroppen.

– Når jeg skal tilbake til skolen tenker jeg å si at en hai har bitt meg, sier Diezel smilende.

Skulle være maskot

Diezel Vågsholm

AaFK ga Diezel draktutstyr og et bilde av hele laget. Når han skal på kamp, skal han ta med gavene og få autografer.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK

Diezel spiller mye fotball, og planen var at han skulle være maskot under kampen mellom Aalesund og Sarpsborg forrige uke. Da AaFK fikk høre hva som hadde skjedd, ringte de guttens mor.

– De ringte og sa de ville komme og besøke ham på sykehuset, men så fikk vi beskjed om at Diezel skulle få lov til å reise hjem. Da jeg fortalte AaFK at vi var kommet hjem, sa de; «da kommer vi på hjemmebesøk!»

Bjørn Helge Riise, Fredrik Carlsen, Andreas Lie og en fotograf møtte opp på døra på Glomset i Skodje, og de hadde tatt med seg AaFK-utstyr til Diezel.

– Det var litt sprøtt. Plutselig sitter de i stua vår og prater med han om fotball, forteller Aina.

AaFK har gitt billetter for hele familien, til en selvvalgt kamp. Diezel hadde med en gang spurt om når neste hjemmekamp var.

– Vi skal se AaFK mot Strømsgodset fra VIP-boksen. Han skal også få lov til å være maskot, sier Aina.

Diezel Vågsholm

Diezel slapper av hjemme på sofaen, på Glomset i Skodje. Selv synes han det er kjedelig, og gleder seg til å kunne spille fotball med andre igjen.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK