NRK Meny
Normal

Devold: – Glad det ikke er behov for mottak

Tidligere lokalpolitiker Kristin Krohn Devold syns det var en dårlig idé å bruke storhallen i Ålesund som akuttmottak. – Jeg er glad det ikke er behov for det lenger.

Kristin Krohn Devold

BEKYMRET: Kristin Krohn Devold har tidligere uttrykt bekymring om akuttmottaket i storhallen fordi hun fryktet rot og uro rundt mottaket.

Foto: Trond Vestre / NRK

Lokalpolitikerne i Ålesund ville tilby storhallen som akuttmottak for 500 asylsøkere. Etter en heftig debatt lå alt til rette for at de første asylsøkerne skulle flytte inn, i midten av desember. Fredag formiddag hasteinnkalte kommunen til en pressekonferanse.

UDI hadde trukket seg fra forhandlingene i siste liten. Begrunnelsen var at det ikke lenger er behov for et mottak.

– Det var det eneste riktige å gjøre i denne situasjonen og jeg er glad for at det ikke er behov for det lenger. Hvis mottaket hadde blitt stående tomt, ville det vært uheldig, sier tidligere lokalpolitiker Kristin Krohn Devold.

Ålesund kommune

Ålesund kommune fortalte fredag at det ikke blir akuttmottak i Ålesund. F.v.: Rådmann Astrid Eidsvik, daglig leder ved storhallen Synnøve Rogne, informasjonssjef Anne Bente Skjellum, strategisjef Anne Mette Liavaag og ordfører Eva Vinje Aurdal.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Da UDI startet forhandlingene med styret i Ålesund Storhall AS og Ålesund kommune, ankom det over 400 asylsøkere daglig.

– Barn og unge dyttet ut

Kristin Krohn Devold har tidligere uttrykt bekymring om akuttmottaket i storhallen.

– Jeg syns det var et dårlig valg. Kommunen burde ha funnet en annen plass, selv om jeg skjønner det ikke er så enkelt. Det er dumt at barn og unge blir dyttet ut og at dette rammer de.

Flere store arrangementer var i ferd med å bli avlyst på grunn av omdisponeringen til asylmottak.

Krohn Devold var også bekymret for sikkerheten på mottaket og fryktet det ville bli liten kontroll på det hele.

– Jeg mener heller ikke kommunen var den rette til å drive dette. Jeg er ikke imot asylmottak i Ålesund, men jeg er ikke glad for at det ikke lenger er behov for det, sier hun.