NRK Meny
Normal

Dette tjener helsetoppene

82 ansatte i Helse Midt-Norge hever til sammen 65 millioner kroner i lønn. Snittlønna er 791.000 kroner pr. ansatt.

Paul Hallandsvik går av som adm. dir i Helse Midt-Norge
Foto: NRK

Det er trangt om kontorplassen i Helse Midt-Norges administrasjonsbygg i Stjørdal. I dag jobber 82 personer med å styre helseforetakene i Møre og Romsdal og Trøndelagsfylka.

Ett år etter opprettelsen av helseregionen i 2002, arbeidet 30 personer i administrasjonen. I 2010 var tallet steget til 67 ansatt ved Helse Midt-Norges administrasjon i Stjørdal. I takt med nyansettelser, har både lønnsnivået og lønnsutgiftene økt.

Lukrative jobber

Helse Midt-Norge

Dersom du får jobb her, kan du forvente gode lønnsbetingelser.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det er lukrativt å jobbe i Helse Midt-Norge. Laveste lønn i helseregionen har sekretærene. De ligger på rundt 450.000 i årslønn.

Men aller mest tjener seniorrådgiverne og direktørene. 17 ansatte hever millionlønn. Det viser en oversikt som NRK har innhentet. I tillegg tjener ni ansatte over 900.000 kroner.

Til sammenlikning har Norges stortingsrepresentanter 865 100 fast lønn per år. Statsministeren tjener 1.5 millioner kroner. 100.000 mindre enn seniorrådgiver i Helse Midt-Norge, Paul Hellandsvik.

Flere av de høyt gasjerte tidligere direktørene har også fått svært gunstige sluttavtaler og pensjonsordninger.

Hellandsvik tjener mest av alle

Paul Hellandsvik var den første direktøren i Helse Midt-Norge. Hellandsvik sa opp direktørjobben i januar 2007 etter kraftig kritikk fra Riksrevisjonen for manglende økonomistyring. Hellandsvik har arbeidet som spesialrådgiver siden 2007, og tjener 1.649242 kroner i Helse Midt-Norge.

Les også: Hellandsvik går av

Nest mest tjener Kjell Salvesen som er direktør for helsefag, forskning og utdanning. Han hever 1.45 millioner i lønn.

I tillegg hever to av seniorrådgiverne honorar for styreverv i andre helseforetak i Norge.

Flere av de høyt gasjerte tidligere direktørene har også fått svært gunstige sluttavtaler og pensjonsordninger

Ukultur og uakseptabelt

Tom Harald Nesvik

Harald Nesvik ber helseministeren rydde opp i lønnspolitikken til helseforetakene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det kan se ut som det over tid har oppstått en ukultur i Helse Midt-Norge der en lar sittende og tidligere direktører bonuser og lønnsavtaler som det ikke er aksept for i den norske befolkning, sier stortingsrepresentant, Harald Nesvik (Frp).

I flere artikler i år har Sunnmørsposten også skrevet om helsetoppenes lukrative sluttavtaler.

Nesvik mener praksisen med å belønne gamle direktører og gi store bonusavtaler er beklagelig, og må ryddes opp i.

– Jeg forventer og håper helseministeren griper inn slik at en får slutt på denne praksisen. Jeg synes det er meget beklagelig at tidligere direktører som frivillig gikk fra jobben fordi de ikke nådde målene sine, blir omplassert og fortsetter med direktørlønn, sier Nesvik.

Nesvik mener at lønnsnivået for toppledelsen har tatt litt av, men han understreker at helse Midt-Norge rekrutterer en del ansatte fra legestanden, og at en i disse tilfellene må tilby konkurransedyktig lønn.

– Uansett mener jeg at dette er et mellomledd vi ikke trenger, og vi jobber for snarlig avvikling av de regionale helseforetak, sier Nesvik.

–Lar seg ikke forsvare

Jenny Klinge

En snittlønn på nesten 800.000 kroner er svært mye, mener Jenny Klinge.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

– Jeg skjønner ikke at en kan forsvare dette. De som går over fra en lederstilling til annen stilling beholder lønna si. Når en ikke lenger jobber som leder, så har en ikke lenger lederansvar. Og da skal en ikke ha lederlønn. Det sier justispolitisk talskvinne for Senterpartiet Jenny Klinge.

– Det kan godt hende at det er fornuftig å bruke avgåtte direktører i andre stillinger, men da skal også lønna justeres, mener Klinge.

Hun mener en snittlønn på nesten 800.000 kroner er svært mye.

– Det er oppsiktsvekkende høyt. Moderat er ikke akkurat det ordet jeg tenker på når jeg hører om disse lønnsbetingelsene, sier Klinge.