NRK Meny
Normal

– Skulle gjerne vært her som spiller også

Europaligakampen mellom Celtic og Molde får stor oppmerksomhet i skotske medier. Både Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila pryder sportssidene.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær på Moldes trening på Celtic Park i forkant av europaligakampen mellom Celtic og Molde.

Foto: Willie Vass / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Avisen The Herald siterer Ole Gunnar Solskjær på at han aldri fikk spille på Celtic Park i sin karriere som fotballspiller. Men det har ikke hindret ham i å besøket stadionet tidligere.

– Dette er et fantastisk sted å spille fotball på. Jeg har bare vært her som tilskuer før. På en måte er jeg litt misunnelig på spillerne mine. Dette er et stadion jeg ønsker jeg hadde spilt på, sier Solskjær.

Topp atmosfære

Solskjær kan avsløre overfor avisen at han har vært på tribunene sammen med tidligere Manchester united-kollega Roy Keane.

– Atmosfæren her ligger helt i toppen, sier han og trekker frem atmosfæren til klubber som Manchester United, Barcelona og Real Madrid.

Avisen prøver å få ut av Solskjær hans syn på Celtic og hvilken taktikk Molde vil legge opp til for å møte skottene. Og svaret er av ekte Ole Gunnar-kaliber.

– Jeg er ikke for opptatt av hvordan Celtic spiller. Jeg er mer opptatt av hvordan mitt lag fremstår og hvordan de takler situasjonen på et stadion som dette, sier han.

Usikre spillere

Samme avis er opptatt av at Celtic kanskje må stille uten Jozo Simunovic på banen. Det kan se ut til at problemer med en ankel er i ferd med å sette ham utenfor.

– Han selv må gi svaret på om han er spilleklar eller ikke, men vi kan klare oss uten ham, sier trener Ronny Deila.

I en annen artikkel heter det dessuten at Deila har lagt den forrige Molde-miseren i søppelbøtta.

Sterkt press på Deila

Avisen Evening Times hevder i sin markedsføring at det ikke er noen som kjenner Glasgow bedre. De ser på kampen mot Molde som Celtics siste sjanse til å bli værende i Europaligaen. De presiserer at Ronny Deila trenger en seier.

– Jeg vil kanskje ikke si at Ronny Deilas fremtid som Celtic-sjef avhenger av seier, men det ligger et massivt press på deila i kampene mot Molde, Ajax og Fenerbache, skriver Evening Times fotballkommentator Davie Hay.

Avisen tror Molde kommer til å satse på kontringer, og ser at Molde vil være på god veg til et oppsiktsvekkende avansement til cupspillet i Europaligaen med seier over Celtic.

Solskjær vet at presset ligger på Ronny Deila, og han tror det vil heller vil være kvalitetene i Moldelaget enn et svakt Celtic som vil føre til norsk seier.

Kanskje Celtic-supporterne vil være overrasket over hvor gode Molde egentlig er. Våre gutter har virkelig fortjent å spille i denne ligaen, sier Solskjær til Evening Times.