NRK Meny
Normal

– Jeg tror kanskje ikke vi her på kysten skjønner hvor bra dette er

Skikretsen i Møre og Romsdal er imponert etter nok en helg med sterke resultater. – Å være på topp i verden i alpint henger utrolig høyt, sier Stig Aambø.

Stig Aambø

Stig Aambø er veldig stolt over de sterke prestasjonene i alpint i helga.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Administrasjonssjefen i Møre og Romsdal skikrets, Stig Aambø, har ikke nok lovord å komme med over utøverne fra fylket som i helga igjen har imponert.

– Det er knalltøft å komme seg så høyt som de har internasjonalt, sier Aambø.

Sterke alpinister

Søndag tok Ragnhild Mowinckel 8. plass i verdenscuprennet i storslalåm, mens Nina Løseth kjørte inn til en 12. plass. I tillegg tok Sebastian Foss Solevåg 3. plass i europacuprennet i Trysil. I verdenscupåpningen i november klatret han opp til en sterk 9. plass.

– Det er utrolig artig. Han har jobbet veldig hardt i mange år. Både i Spjelkavik Idrettslag og i kretssammenheng, så at han får suksess nå er veldig artig. Det blir utrolig spennende å følge ham utover vinteren på landslaget.

Flere har hatt en bra helg i sporet

I tillegg tok Mari Gussiås andreplass i langrenn under BUL-sprinten, og Amund Valde ble nummer 11 i verdenscupen i Telemark.

– Vi føler oss veldig glad og stolt på vegne av løperne som har gjort det fantastisk. Ikke minst deres klubber og miljø som har hatt en kjempehelg og fått god respons på mye hardt arbeid, sier Aambø.

Håper på å få alle med til OL

Det er gode tradisjoner i kretsen for å få frem gode utøvere. Men med den beliggenheten fylket har, hvor snøen kan utebli, svinger det mellom gode, og ikke fullt så gode år. Men jevnt over mener Aambø at det gror godt.

– I unge barneår er vi helt avhengig av at klubbene, ildsjelene og foreldrene står på og gjør en kjempejobb. Og så prøver kretsen å legge til rette for enda bedre tilbud når de blir juniorer. Nå har vi et kjempegodt juniorkretslag i både langrenn, alpint, telemark, hopp og kombinert.

For suksessen inspirerer nedover i rekkene. Nå er kretsen spente frem mot OL i Sotsji.

– Jeg håper at både Nina, Mona Ragnhild og Sebastian får bli med til OL. Det er fullt mulig om de fortsetter sånn, sier Aambø og legger til at det er det Skiforbundet som avgjør.