Dette cruiseskipet har plass til en hel kommune

MSC Meraviglia med plass til nesten 7000 mennesker er det største cruiseskipet i antall passasjerer som noen gang har ankommet norskekysten. Lørdag kom skipet til Molde.

Cruiseskipet MSC Meraviglia i Molde

Cruiseskipet MSC Meraviglia til kai i Molde.

Foto: Roar Strøm / NRK

På kaia i Molde kryr det av mennesker. Stadig kommer det nye grupper av passasjerer ut av det enorme skipet. Byen er full av liv, både passasjerer som vil se på byen og moldensere som vil ta en titt på det enorme skipet.

Skipet har plass til 5714 passasjerer i tillegg til mannskap på 1500 personer. Skipet seilte fra Hamburg i Tyskland på torsdag, og kom til Molde lørdag formiddag.

Blant turistene er det mange som setter seg på en buss for å besøke Romsdalsmuseet eller den populære Atlanterhavsveien.

Bryllupsreise på skipet

På bryllupsreise på Meraviglia

Andre og Senva Maui fra Tyskland er på bryllupsreise på skipet.

Foto: Roar Strøm

Andre og Senva Mauri fra Tyskland er to av passasjerene som går i land i Molde. De er på bryllupsreise.

– Vi har aldri vært på et så stort skip før, det er ganske overveldende. Det er alt mulig om bord, sier Senva.

Paret synes ikke det er for folksomt om bord, selv om skipet kan romme nesten 6000 passasjerer.

– Man ser ikke masse folk over alt, for skipet er så stort og har så mange butikker, barer og restauranter, sier Andre.

Paret har aldri vært i Norge før, men valgte å reise hit fordi de liker klima.

– Vi valgte Norge fordi vi liker været her. Vi liker at det ikke er så varmt. Nå gleder vi oss til å se og oppleve Molde, sier Andre.

Basseng på cruiseskipet Meraviglia

Det var ikke så mange av skipets passasjerer som benyttet seg av badebassenget om bord da båten lå til kai i formmiddag.

Foto: Roar Strøm / NRK

Stor markedsverdi

Jorid Søvik, markedsansvarlig i Molde og Romsdal Havn IKS

Jorid Søvik, markedsansvarlig i Molde og Romsdal Havn IKS.

Foto: Roar Strøm

Jorid Søvik, markedsansvarlig i Molde og Romsdal Havn IKS, hadde litt sommerfugler i dag morges. For det er mye forberedelse som må til før et så stort skip legger i havn. Så langt har det heldigvis gått knirkefritt, forteller hun.

– Vi har hatt jevnlig dialog med rederiet og med guideselskapene på forhånd. Det er infrastruktur som er det den store utfordringen når man skal ta imot et så stort skip. Men det er veldig spennende, sier Søvik.

Molde skal setter ny rekord i antall cruiseskip denne sommeren med 54 skip legger til kai, mot 44 skip i 2017. I dag er det blå himmel, snø på fjellene og så langt har hun bare hørt lovord fra turistene.

– Dette er en veldig flott dag å seile inn på og vi vet at mange av turistene deler bilder og informasjon om opplevelsen sin. Det kan være med å trekke enda flere turister til vår region. Vi vet også at cruiseturister ofte kommer tilbake, enten på et nytt cruise eller som turister på andre måter, sier Søviknes.

Cruiseskipet MSC Meraviglia til kai i Molde

Cruiseskipet MSC Meraviglia til kai i Molde

Foto: Roar Strøm / NRK