Det blir tre ferger mellom Hareid og Sulesund

Samferdselsutvalget gikk i dag inn for tre ferger i sambandet Hareid-Sulesund.

Hareid Sulesund

TRE FERGER: Samferdselsutvalget gikk i dag inn for tre ferger i sambandet Hareid-Sulesund.

Foto: Roar Strøm / NRK
Terje Høybakk

RIKTIG RETNING: Terje Høybakk mener den nye løsningen er et skritt i riktig retning.

Foto: Trond Vestre / NRK

En reserveferge blir satt inn som midlertidig løsning ni måneder i året. Det bestemte Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal mandag.

På sikt ønsker politikerne en permanent løsning med en tredje ferge som kan ta inntil 100 biler.

Terje Høybakk i Maritim Forening for Søre Sunnmøre fornøgd med forslaget, men mener de ikke kan vente lenge på en permanent løsning.

– Det er et skritt i riktig retning. Økningen på strekningen er betydelig og vi har nå passert 2000 gjenstående biler hver måned. Det kan vi ikke leve med, sier han.

God løsning

Tilbudet på sambandet Hareid-Sulesund har lenge ført til kraftige diskusjoner. Den siste tida har situasjonen forverret seg, med mange gjenstående biler på begge sider, spesielt i rushtrafikken.

Frank Sve i Frp er også fornøgd med den nye løsningen, men mener det er viktig å få avklart situasjonen rundt den tredje fergen så fort som mulig.

– Vi må få på plass en permanent ferge på sambandet med tjue minutters avganger, sier Sve.

Vet ikke når permanent løsning kan komme

Iver Nordseth (V) mener det nye forslaget er det eneste rette.

Iver Nordseth

Iver Nordseth (V) mener det nye forslaget er det eneste rette.

Foto: Trond Vestre / NRK

– En løsning med reserveferge er den eneste løsningen som kan settes ut i livet på kort sikt. Og det er viktig nå at samferdselsutvalget ikke har blandet kortene og venter på ei permanent løsning.

Han mener at utvalget nå har mulighet til å komme i gang med avganger hvert tjuende minutt allerede tidlig på nyåret.

Nordseth vet ikke når en permanent løsning kan komme på plass, men mener det bør skje noe på strekningen innen ett års tid.

– Vi mangler store midler til fergedriften i fylket, så jeg forventer at det kommer penger på bordet i forbindelse med proposisjonene i mai fra staten, og at vi da har muligheter til å finne en permanent løsning på denne strekningen.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.