NRK Meny
Normal

Derfor demonstrerte de på bystyremøtet

FAU og elever med tydelig markering på Ålesund kommune sitt bystyremøte, der budsjettdebatten dominerte seansen torsdag kveld.

Ålesund bystyre demonstrasjon

Med plakater og tydelig demonstrasjon viste FAU-representantene sin misnøye.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

I Ålesund kommune sitt budsjettforslag er det foreslått å kutte 25 lærerstillinger i kommunen.

Det betyr at fire og en halv stilling kan forsvinne fra Lerstad skole. Det nekter lærerne og elevene ved skolen å finne seg i. Derfor stilte de mannsterke og demonstrerte med store plakater på torsdagens bystyremøte i Ålesund.

– Vi er utrolig skuffet over hvor lite politikerne prioriterer skoler, og mindre læresteder som Lerstad skole. De snakker ofte høylydt om hvor mye man skal satse på de unge, men det som faktisk skjer er at det blir færre lærere per elev og større klasser, sier FAU-medlem Fride Aasen Holmelid.

Hun sier at uansett hvilken forskning man ser på, så er det kritisk for en elev at han/hun har god relasjon med læreren. Dagens demonstranter frykter for fremtiden til elevene dersom det blir færre lærere.

Ønsker mer penger

Halvveis i torsdagens bystyremøte tok gruppeleder Kirsti Dale (V) til orde for at det kunne være fordelaktig å flytte skolegrensene. Det vil bety at man jevner ut antallet elever på de forskjellige skolene, ved å endre på hvem som tilhører hvilken skole.

FAU-representantene synes forslaget er godt, men fortsatt altfor svakt.

– Vi ønsker mer satsing på skolene, og mer penger, sier Tanja Hovlid.

– Føler dere at dere har fått formidlet budskapet deres i kveld?

– Ikke helt, men vi ønsker å stå sammen og håper å kunne utgjøre en forskjell, sier Holmlid.

Tunge tider

Ved åpningen av dagens bystyremøte sa ordfører Bjørn Tømmerdal (H) at han ikke er begeistret for det negative snakket om hvor dårlig det står til med økonomien i Ålesund kommune.

Han vektla det faktum at kommunen har brukt over en milliard kroner på skoler, og ba om at man heller bør prøve å se positivt på situasjonen, fremfor å bare fokusere på dårlig økonomi.

Rådmann Jarle Bjørn Hanken vedgikk likevel at det er tunge tider i Ålesund kommune.

– Vi er i en utfordrende økonomisk situasjon, og det er selvsagt ikke hyggelig å legge frem et budsjett med såpass mange kutt, sier han.

Silje Marie Vederhus Hoff Ragnhild korshamn Fride Aasen Holmelid Tanja Hovlid

Silje Marie Vederhus Hoff Ragnhild korshamn Fride Aasen Holmelid Tanja Hovlid stilte opp med plakater.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Ålesund bystyre

Fullsatt bystyresal i Ålesund da gruppelederne skulle debattere budsjettet.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK