Hopp til innhold

Flere er skuffet og mener billetten burde bli refundert etter avlyst konsert

Mange depper over at Johnny og Jeff Beck ikke kommer til Kristiansund og Tahitifestivalen likevel. Flere mener også at de burde fått festivalbillettene refundert.

Jonny Depp

KOMMER IKKE: Johnny Depp skulle holde konsert i Kristiansund. Nå er den avlyst.

Hilde Karin Reiten

Hilde Karin Reiten er skuffet over at konserten er avlyst og mener billetten burde refunderes.

Foto: Privat

– Vi gledet oss til dette så det var veldig dumt, sier Hilde Karin Reiten. Hun er en av mange som fredag uttrykker skuffelse inne på Facebook-sidene til Tahitifestivalen i Kristiansund.

Grunnen til skuffelsen er at de som har billetter til festivalen lørdag ikke får sett den store headlineren likevel.

Billettene ble revet vekk

Det ble rift om billettene da det i juni ble kjent at Johnny Depp skulle komme til Kristiansund for å holde konsert sammen med Jeff Beck.

Men torsdag kveld meldte VG at et av bandmedlemmene skal ha fått korona, og at de derfor måtte avlyse konserten i Oslo. Senere ble det klart at også konserten i Kristiansund blir avlyst.

For Hilde Karin Reiten ble det en nedtur. Planen var å turen fra Halsanaustan i Trøndelag sammen med sønnen. Som forberedelse har de til og med tatt et gjensyn med flere av Depp sine filmer.

– Vi gledde oss til dette så det var veldig dumt, sier Reiten.

Hun har ikke interesse av de andre artistene som skal opptre på festivalen. Det var derfor ikke aktuelt å dra etter at Beck og Depp ble avlyst.

Mener billetten bør bli refundert

Iselin Francesca Flem

Iselin Francesca Flem i Ålesund sier det har vært en drøm siden barndommen å se Johnny Depp i levende live.

Foto: Privat

Iselin Francesca Flem i Ålesund kommer heller ikke til å ta turen til Tahitifestivalen og Kristiansund når konserten er avlyst. Hun har drømt om å se Johnny Depp siden hun var liten.

– Jeg har sett storparten av filmene hans, og fulgt med på karrieren, sier hun.

Hun mener at hun burde få refundert billetten etter at konserten ble avlyst. Flem viser til at mange av billettene til festivalen ble solgt etter at nyheten om at Johnny Depp skulle komme.

– Det er veldig tydelig at veldig mange har bestilt billett for én konsert og én opplevelse, sier Flem.

Sjef for Tahitifestivalen, Thomas Ingebrigtsen Lem, uttalte fredag formiddag til Tidens Krav at de ikke kommer til å refundere billettene.

Har kjøpt billett til festival og ikke én enkelt konsert

Thomas Ingebrigtsen Lem sier til NRK fredag ettermiddag at de holder fast på at de ikke kommer til å refundere billetter.

– Dette er bare en av artistene den dagen, når den artisten ble syk, så fikk vi inn en erstatter. Vi har en festival, dette er ikke en enkeltkonsert, sier han.

Det synes både Flem og Reiten er dumt. Flem vil likevel prøve å få refundert billetten, mens Reiten allerede har solgt sine billetter til under halv pris.

Festivalsjefen sier at de har fått tak i Hellbillies som erstatter og at publikum dermed får en festival.

Forbrukerrådet oppfordrer de som ikke vil bruke billetten sin om å kreve refusjon

Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, sier at det er litt vanskelig å gi et klart svar på om man i dette tilfellet har krav på refusjon.

– I utgangspunktet kjøper man jo billett til festivalen, og den blir det jo fortsatt noe av. Men vi har veldig stor forståelse for at de som har venta på å se på Jeff Beck og Johnny Depp er skuffet over at det ikke blir noe av. Så vi oppfordrer de som ikke ønsker å dra likevel, om å ta kontakt med arrangøren og kreve en refusjon av billetten sin.

Festivalledelsen sier at publikum har kjøpt billett til festival og ikke denne konserten og at de derfor ikke vil refundere. Kan de si nei med den begrunnelsen til refusjon?

– Nå kjenner ikke jeg avtalen som ligger til bunn her, men sånn som det ser ut så er den artisten som ikke kommer en av headlinerne, så man må regne med at en del av deltagerne dro mest for å se denne artisten. Likevel så er det nok en god del av de som kommer som dro for å være på festival, uten å tenke så mye på hvilken artist de ser, så det er vel grunn til å tro at det ikke kommer så mange refusjoner, så da tenker vi at arrangøren bør være litt rund og gi refusjon til de som krever det, sier Iversen.

Festivalsjefen for Tahitifestivalen sier at de forholder seg til de retningslinjene som er for festival-Norge.

– Det med festivaler er utrolig skjørt. De som tror det er mye penger i dette tar helt feil. Vi kommer til å gå i null i år hvis vi har flaks, sier Thomas Ingebrigtsen Lem.