Eirunn Anette Akse vart noregsmeister i konditor under Matfestivalen i Ålesund.
Foto: Chris Erlbeck

Den norske Matfestivalen i Ålesund

 • 200.000 til Matfestivalen

  Fylkesmannen i Møre og Romsdal gir 200.000 kroner til den norske matfestivalen i Ålesund. – Det gjør at vi viderefører satsingen på «Lokalmattorg» som ble lansert i fjor, sier daglig leder Trine Klemetsen. Målet er å gi småskalaprodusenter fra hele fylket ekstra drahjelp ved å gi de mulighet til gratis stand. – Dette er en viktig satsing for oss. Vi ønsker å være en tydelig arena som bidrar til vekst og øker kunnskapen om lokalmat, sier Klemetsen.

  Matfestivalen 2015
  Foto: Terje Reite / NRK
 • Slutter i Matfestivalen

  Terje Devold gir seg som leder av Den norske Matfestivalen i Ålesund. Han har vært daglig leder de siste fem årene . Styreleder Anne Katrine Jensen sier de nå jakter på en ny person til å lede festivalen

  Terje Devold
  Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK
 • Gir 130.000 til matfestivalen

  Den Norske Matfestivalen i Ålesund får støtte til eit prosjekt som skal gi born og unge smaken på sjømat. Nærings- og fiskeridepartementet gir derfor festivalen 130.000 kroner i støtte. – Mange born og unge er glade i sjømat. Samtidig ser vi at forbruket går ned. Gode kosthaldsvanar etablerast tidleg. Derfor støttar vi prosjekt som skal gi born og unge smaken på sjømat, og som viser at sjømat er kjapt og enkelt å lage til, seier fiskeriminister Harald T. Nesvik i ei pressemelding.

  Fiskeriminister Per Sandberg går av.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Vil ha arrangementsavtale vurdert

  Terje Devold som er festivalsjef for Matfestivalen i Ålesund, ber kontrollutvalget se på avtalen mellom Ålesund kommune og Momentium Event AS, skriver avisa Nytt i Uka. Devold reagerer på at kommune har inngått kontrakt med Momentium Event AS til en verdi av 380.000 kroner uten å hente inn anbud fra andre leverandører, og vil ha lovligheten vurdert av kontrollutvalget. Utvalget kommer til å se på saken så snart de har ferdigbehandlet den omfattende saken rundt avfallsplassen Bingsa, skriver avisa.

  Terje Devold
  Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK