NRK Meny
Normal

Molde møter gammel kjenning

Under gullsesongen i fjor klarte ikke Molde å slå Haugesund i eliteserien. Søndag gjør de årets første forsøk på å sikre en tre-poenger mot rogalendingene.

Mark Dempsey

Mark Dempsey møter gamleklubben Molde på søndag.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Molde spilte uavgjort i fjorårets bortekamp mot Haugesund, og i Molde klarte bortelaget å påføre Molde et sjeldent hjemmetap. I det hele tatt er Haugesund et lag Molde sliter mot, og ikke har klart å slå de fire siste gangene lagene har møttes.

Nå møter de et hjemmelag som bare har skaffet seg et poeng på sine tre første kamper, noe som er den dårligsta åpninga Haugesund har hatt siden nedrykksåret i 1998.

Laster innhold, vennligst vent..

Møter suksesstreneren igjen

Kampen byr også på et gjensyn med Molde sin tidligere trener, Mark Demspey. Under Ole Gunnar Solskjær sin ledelse var han mannen som styrte mye av klubben sine treninger, og han var med på å lede ledet laget til to seriemesterskap og et cupgull. Da Solskjær overtok Cardiff, ble Dempsey med dit. Det eventyret endte med sparken for Solskjær og hans mannskap.

Foran årets sesong fikk Dempsey, som fortsatt er bosatt i Eide, tilbud om å bli assistent-trener i Haugesund. I et intervju på mfk.no, sier Dempsey at dette var det eneste konkrete tilbudet han fikk, og at han, etter å ha vært på besøk i Haugesund, følte at dette var både riktig tid og sted.

Den dårlige sesongstarten forklarer han med at de rett og slett ikke har vært gode nok, og hatt for lavt pasningstempo.

Mange utskiftinger

Moldetrener Tor Ole Skullerud på sin side, fikk rullert på troppen sin under cupkampen mot Brattvåg, hvor blant annet Eirik Hestad var tilbake etter skade. Det betyr at Skullerud nå har enda flere spillere å velge mellom når han skal komponere et slagkraftig mannskap til det tradisjonelt vanskelige borteoppgjøret mot Haugesund.

Tor Ole Skullerud

Tor Ole Skullerud klarte ikke å slå Haugesund i fjor. Søndag prøver han igjen.

Foto: Roar Strøm / NRK