NRK Meny
Normal

– De er ikke flinke til å tenke nytt

Natur og Ungdom hadde tirsdag møtt opp i Molde for å demonstrere utenfor den årlige JazzGass-konferansen. Målet er å påvirke næringslivstopper og politikere til å tenke nytt.

Aksjon NogM

DEMONSTRASJON: Natur og Ungdom hadde møtt opp for å vise hva de mener bør gjøres i fremtiden.

Foto: Thor Due/privat

Under Moldejazz avholder Møre og Romsdal fylkeskommune den årlige konferansen JazzGass. Konferansen er en møteplass mellom næringsliv og politikere, hvor blant annet olje- og gassnæringen diskuteres.

Natur og Ungdom er ikke fornøyd med programmet under årets konferanse og hadde tirsdag møtt opp for å demonstrere.

– Vi demonstrer fordi vi mener at Møre og Romsdals fylkeskommune og det offentlige heller burde fokusere på fornybare energikilder istedenfor gass og andre fossile energikilder, sier nestleder i Natur og Ungdom Møre og Romsdal, Thor Due.

Aksjon MogR

NATUR OG UNGDOM: Demonstrantene hadde stilt seg opp utenfor Seilet i Molde.

Foto: Thor Due/privat

Dette er ikke veien å gå skal man nå klimamålene frem mot 2050 mener naturvernorganisasjonen.

– Slik som konferansen nå er lagt opp er det en del foredragsholdere som skal snakke om hvordan man kan øke utvinningen av gass og åpne opp for nye felt. Vi mener at man heller bør fokusere på nye energikilder som vannkraft, vindkraft, bølgekraft og osmosekraft, sier Due.

Håper politikerne vil lytte

Årets konferansen ble avholdt på Seilet i Molde og hadde innlegg fra blant andre oljedirektør Bente Nyland, fylkesordfører Jon Aasen og Ove André Pettersen fra Statoil.

Gjennom demonstrasjonen og resten av dagen håper Natur og Ungdom å kunne påvirke noen av de fremmøtte på konferansen til å tenke mer i deres baner.

– Dessverre viser det seg at mange næringslivstopper og politikere ikke er så flinke til å tenke nytt. Men vi håper å påvirke noen slik at det går i en retning av å legge ned de store gasskraftverkplanene og heller satse på fornybare energikilder. Vi har møtt en del politikere i dag som i hvert fall er med på å tenke nytt, om ikke gjøre nytt, forteller Due.