NRK Meny
Normal

De nye statsborgerne må vente på grunn av hotellstreiken

Statsborgerseremonien som skulle arrangeres i Molde førstkommende lørdag, må utsettes.

Statsborgerskapssermoni i Molde

Sermonien som markerer norsk statsborgerskap, skjer i høytidelige og verdige former.

Foto: Roar Halten / NRK

Fylkesmann Lodve Solholm har bestemt seg for å utsette arrangementet på grunn av hotellstreiken, som kan føre til at Scandic Seilet Hotel blir rammet.

Mange deltakere

Mer enn 180 nye statsborgere hadde takket ja til å delta på sermonien.

Lodve Solholm

Fylkesmann Lodve Solholm ønsker å gjennomføre sermonien fullt og helt.

Foto: Trond Vestre

– Vi har snakket med hotellet som er i nær dialog med arbeidstakerne, og det virker som det er såpass fastlåst at de kan ikke garantere at vi kan gjennomføre den sermonien slik som vi ønsker med servering av mat. Når vi da ikke kan gjennomføre sermonien fullt og helt så har vi valgt å utsette den til 4. juni, sier Lodve Solholm.

440 nye statsborgere var invitert til sermonien. 186 av disse har takket ja til å delta. De nye statsborgerne som deltar, kommer fra 28 av de 36 kommunene i Møre og Romsdal. 12 av ordførerne skulle også delta under sermonien i Molde.

Verdig og høytidelig

Seremonien som gjennomføres i hvert fylke, èn til to ganger hvert år, skal være en høytidelig og verdig markering av overgangen til norsk statsborgerskap. Alle som får norsk statsborgerskap og har fylt tolv år, blir invitert til å delta. Under seremonien avlegger deltakere over 18 år et troskapsløfte.

Men de som hadde planlagt å delta under statsborgersermonien i Molde førstkommende lørdag, må vente enda litt over en måned.

– Det er jo en flott sermoni og vi ønsker å gjøre dette på en skikkelig måte, og så få vi håpe at dette ikke skaper mye bry for de som har takket ja til å komme, sier fylkesmann Lodve Solholm.

.