En helt spesiell dåpsgudstjeneste

Det var en spesiell opplevelse å gjennomføre dåp i Rindal etter kirkebrannen natt til lørdag.

Natt til lørdag ble Rindal kyrkje skadet av brann.  Dermed ble det en litt spesiell gudstjeneste søndag.

Brannskadene i tårnet i Rindal kirke førte til at dåpsgudstjenesten i dag måtte flyttes til Rindal kapell. Men det var ingen sure miner i kapellet. Alle var glade for at kirken ble reddet fra en katastrofebrann.

– En nåde at kirka er bevart

Lena Gåsvatn

Sokneprest Lena Gåsvatn sier det er nåde at kirka ikke brant ned

Foto: Frode Berg / NRK

– Det er nåde at vi kan samles her i kapellet i dag. Det er nåde at vi har fått bevart Rindalskirka fra å brenne ned, sa sokneprest Lene Gåsvatn ved starten av gudstjenesten i formiddag.

Gåsvatn understreket at det er mange som skal ha takk for at kirka fremdeles står. Og hun mente at folk når har blitt klar over hvor glade de er i kirka.

Det var natt til lørdag at det begynte å brenne i tårnet på Rindal kirke. Politiet har antydet at det var et lynnedslag. Men foreløpig er det ingen som kan si noe sikkert om brannårsaken.

Kjellaug Fosseide

Leder i soknerådet, Kjellaug Fosseide legger vekt på at kirkerommet fremdeles er helt inntakt.

Foto: Frode Berg / NRK

– Vi vet ikke hvor store skadene er, men vi er redd for at det elektriske anlegget er ødelagt. Men kirkerommet er intakt, sier leder i soknerådet, Kjellaug Fosseide.

– Kirka har stor betydning for folk som bor i Rindal. Det ser vi når det er dugnad, og det er merket vi nå da det holdt på å gå helt galt, sier Fosseide.

- Det var uvirkelig

Det var trolig rask varsling og utrykning fra det lokale brannvernet som gjorde at den 140 år gamle trekirka ikke fikk omfattende skader av brannen. Nå er det bare mindre skader oppe i tårnet som viser hva som skjedde.

– Det var uvirkelig. Jeg var på konfirmantleir og fikk meldinga av kirketjeneren. Men da fikk jeg også beskjed om at kirken ikke hadde brent ned. Nå gleder vi oss over at kirken ble reddet, sier kantor i Rindal, Daniel Bjørlo.

Det er usikkert hvor lang tid det tar før kirken kan brukes igjen. Inntil videre holdes flere gudstjenester i Øvre Rindal kapell.

Rindal kyrkje ble skadd i brann natt til lørdag.  Dermed ble det en noe spesiell gudstjeneste søndag.

Vaktleder ved Rindal brannvesen forteller hvordan brannmannskapene reddet den 140 år gamle trekirken i Rindal.