NRK Meny
Normal

Danset på taket av politibil i Geiranger

Mannen hadde fått seg jobb i turistbygda Geiranger. En vårdag i 2013 hadde UP samling innerst i fjorden. Mannen fikk «tenning» og danset på taket av en av UPs utrykningsbiler.

Geirangerfjorden

Episoden der mannen danset på taket av en politibil utspant seg i Geiranger i mai 2013.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nå er mannen dømt til 33 timer samfunnsstraff for en rekke forhold.

Vårdagen i 2013, da UP hadde samling i Geiranger, var mannen i løpet av kvelden blitt overstadig beruset. Da han kom til stedet hvor UP holdt til, gikk han opp på panseret og videre opp på taket, der han ble observert dansende.

Alarmen på UP-bilen ble utløst, og resepsjonisten på hotellet tilkalte en av politibetjentene. Klokken var fire om natten da politibetjenten kom ut på gårdsplassen. Da satt den nå domfelte på taket av bilen, med beina på panseret.

Da mannen så politibetjenten forsøkte han å stikke av. Men det var mye politi i området, deriblant en hundeekvipasje. Mannen ble raskt innhentet, men klarte å stikke av igjen.

Dermed ble mannen lagt i håndjern, hvorpå han sendte en spytteklyse mot en politibetjent.

UP-bilen ble skadet for 16.238,- kroner. Dette er en verkstedregning som mannen nå må betale

Episoden i Geiranger skjedde få dager etter at han i et annet tilfelle oppførte seg aggressivt overfor politiet. Den gangen hadde ansatte på legevakta i en nabobygd følt seg truet. Politiet ble tilkalt. De fant ut at mannen måtte i fyllearresten.

I politibilen var mannen uregjerlig, ville ikke sitte stille og forsøkte å klatre ut av vinduet på bilen. I tillegg kom han med ukvemsord overfor politibetjentene.