NRK Meny
Normal

Dahl: – Ingen feiring i Molde

Mens fortvilelsen er stor i Kristiansund, er det glede og lettelse i Molde. Molde-ordfører Torgeir Dahl er likevel klar på at det ikke blir noen feiring.

Torgeir Dahl

– I slike sykehus-saker vil det alltid være mye uro, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Nei, her starter vi ikke med champagne, men med hardt arbeid. Dette er en milepæl, og jeg unner virkelig sykehusmiljøene en avklaring. Det er selvsagt en grad av lettelse i Molde og smerte i Kristiansund, men nå er det viktig at vi prøver å bygge dette sammen, sier Dahl.

Han er opptatt av å få en felles utvikling til glede for pasientene i Nordmøre og Romsdal, og samtidig vise respekt for innbyggerne i nabobyen.

Bent Høie sin avgjørelse om å godkjenne Opdøl-valget har likevel vært omstridt.

Mange mener prosessen som leder opp til vedtaket er i brudd med helseforetaksloven, fordi ledelsen i Helse Midt-Norge og helseministeren angivelig skal ha presset gjennom Molde-alternativet.

– Vil alltid være mye uro

– Hvordan kan Molde stole på prosessen rundt tomtevalget når det har vært så mye uro?

– I slike sykehus-saker vil det alltid være mye uro. Det som utløste det var Astrid Eidsvik sin avgang 4. desember, noe som var veldig uheldig. Saksgrunnlaget var likevel ferdig på dette tidspunktet, og det er dette styret beslutter på, sier Dahl, og utdyper:

– Helse Midt-Norge stemte for Opdøl med overveldende flertall 8-2, så slik sett burde vi riste av oss gleden og sorgen og gå videre.