Campus Kristiansund
Foto: Illustrasjon Pir II

Campus Kristiansund

Oppsummert

Campus Kristiansund (CKSU) skal bli ein felles arena for høgare utdanning, forsking og innovasjon på Nordmøre. CKSU skal stå ferdig i 2022 i sentrum av Kristiansund, med midlertidig etablering frå 2020.

 • Satsar på Campus Kristiansund

  Oppbygging av eit godt høgskuletilbod gjennom Campus Kristiansund får full støtte frå Høgskolen i Molde. I dag møttest kreftene som jobbar for å realisere planane om et nytt utdanningssenter i Kristiansund. Rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde seier det er rett å satse på Kristiansund. – Det er ein del av samfunnsoppdraget vårt å tilby utdanning i heile regionen, seier han.

  Campus Kristiansund
  Foto: Illustrasjon Pir II
 • Samrøystes for Campus Kristiansund

  Formannskapet i Kristiansund gjekk i dag inn for å etablere eit nytt studie- og forskingskvartal på Devoldholmen i Kristiansund sentrum. Ordførar Kjell Neergaard seier at Kristiansund Campus vil vere svært viktig for å få til eit miljø for høgare utdanning på Nordmøre. Tysdag om ei veke skal bystyret gjere det endelege vedtaket i saka.

  Campus Kristiansund
  Foto: Illustrasjon Pir II
 • Satser på Campus

  Ap-leder Jonas Gahr Støre lover 30 nye studieplasser til Campus Kristiansund, dersom Arbeiderpartiet kommer til makta. Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forsking og innovasjon på Nordmøre som skal stå ferdig i 2022. I dag var Støre i Kristiansund hvor han presenterte en kunnskapspakke.

  Jonas Gahr Støre i Kristiansund
  Foto: Roar Halten / NRK
 • Leiar for Campus Kristiansund

  Roland Mauseth frå Kristiansund og Nordmøre Næringsforum er engasjert som prosjektleiar for Campus Kristiansund. Målet er å etablere ein fullverdig høgskulecampus for høgare utdanning og forsking i Kristiansund.