NRK Meny
Normal

Bystyret: Kuttet lærerstillinger i Ålesund

Det gikk som ventet - lærerstillinger i Ålesund må vike til fordel for idrettshall i ytre bydel og bygging av Hatlehol kirke.

Ålesund bystyre

Ordfører Bjørn Tømmerdal sa i begynnelsen av torsdagens bystyremøte at han var lei av det negative snakket rundt den dårlige økonomiske situasjonen i Ålesund.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Torsdag kveld vedtok Ålesund bystyre det ventede fellesforslaget mellom Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Tverrpolitisk liste, med 25 mot 24 stemmer.

Det innebærer blant annet at kommunen vil gjennomføre bygging av Hatlehol kirke, samt bygge idrettshall på Osane i ytre bydel. Også en oppussing av Kolvikbakken ungdomsskole er inkludert i forslaget.

Samtidig skal det fortsatt kreves inn eiendomsskatt for næringsbygg i Ålesund kommune.

Svein Tømmerdal (H) er strålende fornøyd med at Hatlehol endelig får egen kirke.

– Dette er helt fantastisk. Jeg vet at det ikke er alle som er opptatt av kirke i hver bydel, men dette er viktig for lokalsamfunnet, sier han.

Demonstranter protesterte

En av konsekvensene ved å inngå dette forslaget er at skolene i Ålesund må kutte opp til 25 stillinger.

På torsdagens bystyremøte viste flere demonstranter sterk misnøye med forslaget, og protesterte med plakater.

– Dette kommer til å gi dårligere læremiljø for elevene, ettersom man svekker relasjonene mellom elever og lærere når man får større klasser, sa Fride Aasen Holmelid.

– Dypt tragisk

Sindre Nakken (Ap) synes det er tragisk at skolene mister lærekrefter.

– Det blir såpass store reduksjoner i driftsmidlene at det er bare å glemme skoleturer, blyanter og bøker. SFO blir bare en oppbevaringsplass, så dette er ødeleggende, sier Nakken.

Knut Anders Oskarsson (H) vedgår at det svir å redusere antall lærere, men sier det nå blir opp til rektorene å tilpasse skolehverdagen.

– Det finnes ikke et forslag i verden som man føler kunne blitt bedre, men dette var det beste vi kunne få til, sier Oskarsson.

Ålesund bystyre demonstrasjon

Protestanter viste sin misnøye.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Ålesund bystyre
Foto: Ivar Lid Riise / NRK