Hopp til innhold

Disse barna får nytt hus fra Møre og Romsdal

En enorm dugnadsinnsats i Møre og Romsdal gjør det mulig å bygge «Mørehuset» i Tanzania.

SOS-barnebyer - Mørehuset fullfinansiert 2014

Dugnadsinnsats fra Møre og Romsdal realiserer nye hjem for barn i Tanzania.

Foto: SOS-barnebyer

SOS-barnebyer - Mørehuset fullfinansiert 2014

I løpet av tre år har SOS-barnebyer i Møre og Romsdal klart å samle inn nok penger for å bygge «Mørehuset».

Foto: SOS-barnebyer
SOS-barnebyer - Mørehuset fullfinansiert 2014

Byggingen av «Mørehuset» er nå i gang i Mwanza.

Foto: SOS-barnebyer
SOS-barnebyer - Mørehuset fullfinansiert 2014

Bidrag fra store og små bidrag har gjort det mulig å bygge trygge hjem for barn i Tanzania.

Foto: SOS-barnebyer

Frivillige i Møre og Romsdal har brukt de siste årene på å samle inn penger til husbyggerprosjektet som vil gi ti barn et trygt hjem i Mwanza, Tanzania.

Høsten 2010 startet de frivillige for SOS-barnebyer i Møre og Romsdal husprosjektet «Mørehuset». Målet var å samle inn 1,2 millioner kroner i løpet av tre år, for å finansiere det ene av 12 familiehus i Mwanza.

De frivillige har nådd målet sitt

Målet er nådd og byggingen av det nye huset er påbegynt. De frivillige i Møre og Romsdal, med lederne Kari Mette Abusland og Gerd Watten i spissen, har nå forpliktet seg til å samle inn ytterligere midler til videre drift og vedlikehold.

– En stor takk til alle som har bidratt til at «Mørehuset» nå er ferdig finansiert. Barna som skal bo her har mistet foreldrene sine eller trenger en ny familie å bo hos. Det nye huset vil gi ti barn trygghet og et sted å komme hjem til, sier Watten.

Stor støtte fra lokalmiljøet

Bidrag fra privatpersoner, kommuner, foreninger, lag, skoler, barnehager og bedrifter har gjort at «Mørehuset» blir realisert.

– Vi er utrolig glade og stolte over at «Mørehuset» nå er fullfinansiert. Dette er tredje gang de frivillige i Møre og Romsdal har samarbeidet om et felles prosjekt, og vi opplever enorm støtte i lokalmiljøet, sier Abusland.

For 20 år siden bidro de frivillige i fylket for første gang til finansieringen av husbyggerprosjektet «Sunnmørshus» i Gambia, og i 2010 stod «Mørehuset» i Juliaca, Peru klart for innflytting.

Hviler ikke på laurbærene

Til tross for at fylkets tredje husbyggerprosjektet nå er finansiert hviler de frivillige ikke på laurbærene. De ønsker nå å fortsette innsatsen for «Mørehuset», og har som mål å fortsette med innsamlingsarbeidet og sikre midler til videre drift.

– Takket være felles innsats og god støtte fra mange ulike bidragsytere kan vi nå feire at vi er i mål. Vi ønsker å sende en stor takk til alle som har bidratt til realisering av «Mørehuset», og håper på god støtte også fremover, avslutter fylkeslederne.

SOS-barnebyer - Mørehuset fullfinansiert 2014

Lederne for prosjektet i Møre og Romsdal takker alle for innsatsen i Tanzania.

Foto: SOS-barnebyer