Bygger 300 borettslagsleiligheter

Fylkets største byggefelt skal bygges på Eikrem i Molde.

Eikrem panorama

Eikrem panorama vil romme 300 leiligheter.

Foto: Kosberg arkitektkontor

Erik Berg

Erik Berg investerer i hjemlige trakter.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

I løpet av de neste sju årene skal 300 borettslagsleiligheter settes opp på Eikrem i Molde. Det er Erik Berg, Molde boligbyggelag og flere andre investorer som går sammen om å bygge det største boligprosjektene i Møre og Romsdal noensinne.

– Dette er et prosjekt som er rettet mot alle. Leilighetene er mellom 40 og 170 kvadratmeter og har livsløpsstandard, sier Erik Berg, som er styreleder i selskapet Eikrem Utbygging AS.

Selger deler av familiegården

Det om lag 80 mål store området som skal bygges ut har fått navnet Eikrem Panorama. Det ligger på nordsida av Frænavegen øst for Fannebostad. Mandag ble prosjektet presentert.

– Jeg er jo ikke noe boligbygger i utgangspunktet, men kjøpmann og investor på andre plan. Jeg bor i dette området selv og det er deler av familiens gårdsbruk som nå skal brukes til leiligheter, sier Berg.

– Har du tenkt å flytte inn i toppsuiten selv?

– Det skal du ikke se bort ifra. Det er et fantastisk sted å bo, sier Berg.

Byggestart i august

66 av leilighetene er med i første byggetrinn. Det er byggestart i august og leilighetene skal etter planen være ferdig om to år. Leilighetene skal finansieres etter borettslagsmodellen med 50 prosent egenandel.

Eikrem panorama

Eikrem panorama vil ligge på nordsida av Frænavegen øst for Fannebostad.

Foto: Kosberg Arkitektkontor