Trodde de skulle på dyrefest – endte opp i bryllup

Nesten hele dyreriket var representert da Linda Tuften og Vegard Høistad lurte gjestene til å kle seg ut som dyr i bryllupet deres.

Bryllupsgjester ble lurt til å stille opp i dyrekostyme

DYRERIKT: En hummer, en gris, noen villsauer, en varulv, en ulv, ninja turtles, en kenguru, en løve og mange flere. Og et brudepar da selvfølgelig.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk

Dyrebryllup

PÅ KIRKETRAPPEN: Brudeparet sammen med noen villsauer. . (F.v.: Olav Tuften, Linda Tuften, Vegard Høistad, Tove Høistad og Svein Ove Høistad).

Foto: PRIVAT

Gjestene i bryllupet til Linda Tuften og Vegard Høistad visste ikke engang at de skulle i et bryllup. I tillegg ble det lurt til å kle seg ut som ulike dyr.

For i den opprinnelige invitasjonen ble det invitert til 40-årslag for Vegard, med dyrehage som tema. Linda og Vegard hadde derimot langt større planer.

– Jeg husker ikke hvem av oss som først sa det, men en av oss foreslo at vi burde gifte oss i samme slengen, for det hadde vært utrolig kult med en kirke full av dyr, forteller Linda.

  • Se video fra vielsen nederst i saken!

– Vi pratet om det før vi sendte ut invitasjonene før sommeren, men så gjorde vi ingenting med det før vi ringte presten for tre uker siden. Deretter måtte vi sende inn papirene til staten og få de i retur. For en uke siden fikk vi attesten og da fikk vi litt hastverk, sier hun.

– Folk gikk rett på

Paret var ikke ute etter et tradisjonelt bryllup i utgangspunktet og benyttet sjansen til å lure gjestene grundig. Når de ankom selskapslokalet i Gaupne, ble gjestene henvist videre til kirken.

– Folk gikk rett på og ble lurt. De skjønte ikke at de skulle i et bryllup før de så at jeg stod der i dress. Det er mange som har sagt til meg at de trodde de skulle ut på en natursti i Gaupne sentrum, slik at folk kunne gjøre narr av de. De ble enda mer overrasket når de kom til kirken, forteller Vegard.

Og dermed ble det et kirkerom med en hummer, en gris, en varulv, en ulv, ninja turtles, en kenguru, en løve og mange flere dyrearter som gjester. Sannsynligvis for første gang i historien.

Linda og Vegard

BRUDEPARET: Først og fremst bryllup, ikke dyrefest.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk

– Det ble mye fnising under vielsen

Og når et bryllup blir fylt opp av alle mulige dyreslag, oppstår det fort en del artige situasjoner.

– En venninne av Linda hadde kledd seg ut som ku og hver gang hun bevegde på seg skrallet det i kubjellen. Det gjorde at det ble mye fnising under vielsen hver gang hun bevegde seg, forteller Vegard.

Paret har vært sammen i 12 år og har en gutt på åtte år og en jente på to år sammen. At paret begge hadde tenkt på å feire bryllup i kombinasjon med dyrehagefesten, forklarer Vegard med at de har sammenkoblede hjerner.

– Det er derfor vi giftet oss. Vi har ikke noen planer om å gå fra hverandre, så da kunne vi like gjerne gifte oss, for å si det sånn, sier Vegard.

Se video fra vielsen her:

Linda og Vegard lurte gjestene til å kle seg ut som dyr i bryllupet deres.