Bryan Adams til Ålesund i februar

Bryan Adams er klar for Ålesund. Det ble offentliggjort på en pressekonferanse mandag.

Bryan Adams

Bryan Adams har vært i Norge en rekke ganger. Nå står Ålesund for tur.

Foto: MIKE RIDEWOOD / Reuters

Det er andre gang i historien at Bryan Adams holder konsert i Møre og Romsdal. Sist gang var i 2012 da han gjestet RaumaRock.

Første gang har besøkte Norge var i 1985, da han varmet opp for Tina Turner i Drammenshallen. Og fra 2004 og fremover har han gjennomført stadionkonserter både i Stavanger, Bodø og på Gjøvik. Sist Adams var i Norge, var i Oslo Spektrum i mars 2015.

Det er en verdensartist som nå kommer til Ålesund. Den kanadiske rockesangeren, låtskriveren og fotografen har siden 70-tallet herjet hitlistene og har solgt i overkant av 65 millioner album.

Ruget på hemmeligheten

Idar Giskegjerde i Momentium er svært fornøyd med å få selveste Adams til Ålesund.

– Nå er hemmeligheten ute blant folket. Vi har ruget på dette i flere måneder. Jeg tror folk vil synes at dette er en glimrende artist å få besøk, sier Idar Giskegjerde.

Han tror sjangeren med rockegutten fra Canada er midt i blinken for den musikkinteresserte. Adams har flust med hits og ifølge Giskegjerde passer musikken hans til alle samfunnslag og anledninger.

Momentium

Idar Giskegjerde og Terje Erstad i Momentium presenterte artisten på en pressekonferanse i dag.

Foto: Terje Reite / NRK

5000 billetter

– Vi vil gjøre noe innendørs og ikke bare på sommeren, sier Terje Erstad i Momentium. Datoen er 10. februar og det blir lagt ut 5000 ståbilletter førstkommende onsdag.

Blant de mest kjente låtene til Bryan Adams er «Summer of 69», «Heaven» «Everything i do» og «Run to You», bare for å nevne noen.

Han har en rekke utmerkelser og har også vært nominert til en rekke Grammy-priser de siste årene.

Får tilbud om store artister

Det er arrangørselskapet Momentium som har fått Bryan Adams til Ålesund. Dette selskapet var det som fikk Elton John til Ålesund i sommer, og de står bak store festivaler som Sommerfesten på Giske og Jugendfestivalen.

– Vi gleder oss skikkelig, sier Terje Erstad. Han sier at alt skal ligge til rette for at Sparebanken Møre Arena er en fin plass å arrangere konsert på. Momentium mener at dette bare er begynnelsen og at erfaringen deres som konsertarrangør de siste årene, gjør at de nå får tilbud om store artister.

– Det fungerer med store arrangementer her. Ikke bare messer, men også konserter, sier Idar Giskegjerde.

Det er første gang Momentium satser på et stort innendørsarrangement vinterstid.