NRK Meny
Normal

Brunosten blir i Ørsta

Tines konsernstyre har besluttet å opprettholde produksjonen av Gudbrandalsost ved ysteriet i Ørsta.

Gudbrandsdalsost

Produksjonen av Gudbrandalsost i Ørsta blir opprettholdt.

Foto: SCANPIX / Scanpix

Det skjer også i Lom og i Skjåk.

− Beslutningen er tuftet på en erkjennelse av at gudbrandsdalsosten har en vesentlig betydning for Tines samlede merkevarestyrke og identitet, samt et uforløst markedspotensiale, sier visekonsernsjef Stein Øiom i en pressemelding.

− En samlet forretningsmessig vurdering av besparelsene ved avvikling sett mot de totale markedsgevinstene knyttet til fortsatt produksjon, slår ut til fordel for videre satsing. Aktiviteten vil likevel bli gjenstand for både produktutviklings- og effektiviseringstiltak, sier Øiom.

Administrerende direktør i Tine Øst Stein Øiom (til høyre) og meieriebestyrer Bjørn Nordhus

Visekornssernsjef i Tine, Stein Øiom.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Tror på brunost-løft

Øiom sier Tine skal forvalte arven etter Anne Hov videre gjennom en ytterligere satsing på brunost og lokal verdiskaping.

Grundig prosess

Tines konsernledelse fikk i juni 2010 fremlagt en rapport som viser at det er mest lønnsomt å produsere brunosten på Storsteinnes, Elnesvågen og Byrkjelo og å avvikle produksjonen i Lom og Skjåk og i Ørsta.

− Dette er en helt spesiell sak. Det har vært særdeles viktig for Tine å sette av tilstrekkelig tid og ressurser for å sikre et solid beslutningsunderlag i et så komplekst spørsmål. Vår primære oppgave er å sikre gode resultater for eierne våre gjennom sterke merkevarer, solid drift og godt industrielt eierskap. Denne prosessen har vist at fortsatt drift i Lom og Skjåk, samt i Ørsta, ut fra en totalvurdering er riktig for Tine som selskap, sier Øiom.