Bruker vinterferien til å tegne

Ålesund kunstfagskole holder dørene åpne i vinterferien og inviterer til tegneserieskole. Mandag flommet det over av kreativitet.

Tegning Ålesund kunstfagskole

FARGELEGGING: En av mange tegninger som ble laget på tegneserieskolen.

Foto: Hans-Olav Landsverk/NRK

Christian Kapako

ELEV: Christian Kapako har store ambisjoner innen animasjon.

Foto: Hans-Olav Landsverk/NRK

Mens mange benytter vinterferien til å gå på ski og andre vinteraktiviteter, er 17 ungdommer samlet i Ålesund på tegneseriekurs.

Der får fantasien og skaperevnen slippe løs for fullt, og de unge får kurs i hvordan man kan formidle en historie gjennom tegneseriefigurer.

– Det er kult å se at så mange er interesserte og de er veldig dyktige også. Hvis du er redd for et hvitt papir kan du bare glemme av det. Du må legge igjen spor. Blir det dårlig den første gangen, begynner du bare på nytt igjen, sier Glenn Tommy Thorkildsen, som er lærer på Ålesund kunstfagskole.

Vil reise til Japan for å lære mer

Glenn Tommy Thorkildsen

LÆRER: Glenn Tommy Thorkildsen er lærer ved tegneserieskolen.

Foto: Hans-Olav Landsverk/NRK

Christian Kapako er en av elevene som deltar på tegneserieskolen. Han forteller om den nyeste karakteren han har utviklet:

– Figuren er en 17 år gammel gutt som liker å slåss, men blir til slutt forelsket i en jente som kommer inn i klasserommet og han blir helt «blown away». Alle forventer at han ikke skal like noen, men så kommer den engelen inn i klasserommet, sier han engasjert.

Han har store mål for sin egen animasjonskarrierer.

– Jeg vil begynne å lage animasjon. Så jeg skal reise til Japan om noen få år og studere japansk og der ligger drømmen. Så nå må jeg bare øve på teknikken og tegnestilen, også bare stikker jeg dit, forteller Kapako.

Viktig fagområde

Ragnar Johansen er rektor ved Ålesund kunstfagskole. Han mener det er på tide at tegning blir tatt mer på alvor.

– Fagområdet i den vanlige skolen er kanskje blitt litt stemoderlig behandlet de siste årene og vi synes det er viktig å backe opp de ungdommene som har evne og interesse for dette, sier han.

Det er i hvert fall ikke tvil om at de fremmøtte trivdes godt på tegneskolen.

– Det er gøy å få komme hit og lære å tegne på en helt ny måte. Det er noe jeg ikke kan fra før av, og da er det kjekt å lære mer, forteller Amalie Wollmann.