NRK Meny
Normal

Bruker naturen som inspirasjon i tekstene

Fredag 14. november lanseres Gaute Grøtta Grav sitt debutalbum «Gardsgut». – Naturglede handler ikke om å gå fortest mulig opp på den høyeste fjelltoppen, sier TV2-programlederen.

Gaute Grøtta Grav

For et år siden flyttet han hjem til Isfjorden med familien. Fjell og naturen i nærmiljøet har gitt Gaute Grøtta Grav inspirasjon til å skrive tekster.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Lenge før Gaute Grøtta Grav ble et kjent TV-fjes, var han langt på vei mot en profesjonell musikerkarriere. Programlederen fra Isfjorden i Rauma utdannet seg ved Paul McCartneys talentskole LIPA i Liverpool.

Han fant etter hvert ut at å leve som fulltidsmusiker ikke var den rette livsstilen.

– Det var lange kvelder, mye jobbing i helgene og en usunn livsstil. Jeg ønsket meg mer nærhet til naturen, sier Gaute Grøtta Grav.


I dag forbinder de fleste han med TV2-programmet «Farmen», men nå kommer debutalbumet «Gardsgut».

– Det er utrolig kjekt å endelig få lov til å fokusere på musikk, sier Grøtta Grav.

Naturglede

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune

Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune. Programleder Gaute Grøtte Grav er i gang med tiende sesong.

Foto: TV2

For et år siden flyttet han hjem til Isfjorden med familien. Fjell og naturen i nærmiljøet har gitt Gaute Grøtta Grav inspirasjon til å skrive tekster og starte opp igjen med musikken.

– Store Vengetind er favorittfjellet mitt. Tekstene handler om naturglede. Du trenger ikke å gå opp på den høyeste fjelltoppen fortest mulig for å oppnå naturglede. Det å sitte på terrassen hjemme med et glass vin og se solnedgangen ved Vengetind, det finnes ikke noe bedre enn det.

– Det er da jeg tenker, det er ikke noe vits i å bo i byen, sier han.

Selv om Grøtta Grav har reist rundt i verden, mener han ingenting kan toppe seg med livet på Vestlandet.

– Vi er heldige som bor her. Det er fjorder og fjell. Varmt og kaldt. Stille og vind. Du kan smake på livet hver eneste dag, sier han.

Debutalbumet «Gardsgut» lanseres fredag 14. november. Lørdag 15. november blir det utgivelseskonsert på Rauma Kulturhus.

Med seg på laget har Gaute Grøtta Grav fått Lars Bleiklie Devik og Johannes Groth, begge godt kjent som bakmenn og musikere for flere av Ylvis-brødrene sine låter.

Engasjerte deltagere

Ifølge TV2-programlederen er flere av tekstene også er et resultat av erfaringer han har gjort seg gjennom mangfoldige sesonger av «Farmen». Der har han sett hvor godt det gjør folk å komme vekk fra bråk og støy i det daglige livet.

Gaute Grøtta Grav er nå aktuell med den tiende sesongen av Farmen, en sesong som har mange seere og som har skapt reaksjoner.

– Seieren er veldig deltagerdrevet. Det er viktig at deltagerne engasjerer seerne og det har de virkelig gjort i år. Daniel stod frem som homofil, Frank nektet å jobbe og så kom varaordføreren fra Sykkylven og toppet alt, sier han.

Les også:
Varaordfører: – Jeg ble dolket i ryggen
– Farmen-Olav setter Sykkylven i dårlig lys
Seier frå seg godtgjersle etter «uheldig» Farmen-deltaking