Hopp til innhold
Molde politistasjon
Foto: Remi Sagen / NRK

Brør tiltalte for valdtekter

Oppsummert

To utanlandske brør er tiltalte for fleire grove valdtekter mot ei jente i Romsdal dei siste somrane. Mennene blei arresterte i England i fjor haust, og utleverte til Noreg.

  • I varetekt til flyet går

    To rumenske brør som er dømde for valdtekter mot to mindreårige jenter i Romsdal, er varetektsfengsla i to veker. Ifølge Åndalsnes Avis skulle dei to bli uttransporterte av landet nyleg, men på grunn av korona-situasjonen er det utsett. Retten meiner det er gjentakingsfare dersom brørne blir sette fri og får halde dei fengsla til flyet går.

  • Ankesak etter valdtektsdom

    I dag startar ankesaka mot to utanlandske menn som i sommar blei dømd til fengsel i fem og seks år for fleire valdtekter av ei jente i Romsdal. Den eldste av brørne er også dømd for overgrep mot ei anna jente. Begge brørne nekta straffskuld då saka var oppe i tingretten i sommar. Det er sett av fem dagar til saka i Frostating lagmannsrett.

  • Dømt for voldtekt i Romsdal

    Romsdal tingrett har dømt to rumenske brødrene til fem og seks års fengsel for voldtekt, skriver TV2. Den eldste av de to brødrene er dømt for overgrep mot begge jentene; to voldtekter samt seksuell omgang mot barn mellom 14 og 16 år. Den yngste broren er dømt for voldtekt og seksuell omgang med det yngste offeret. Begge brødrene nektet straffskyld, men ble ikke trodd av tingretten. Brødrene må også betale 350.000 og 200.000 i erstatning.