NRK Meny
Normal

Etterlyser tips: Mann sett løpende fra huset etter flere smell

– Flere naboer har meldt om høye smell i forkant av brannen, opplyser operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam. Politiet tror brannen kan være påsatt og etterforsker saken utover natten.

Boligbrann i Fosnavåg

Alle nødetatene har rykket ut til en brann i Fosnavåg.

Foto: Thomas Sporsheim

Alle nødetatene rykket søndag ut på en boligbrann i Fosnavåg i Herøy kommune. Like før brannen startet kom det flere høye smell fra boligen og en mann ble sett løpende fra stedet.

– Politiet jobber ut fra den teorien at brannen kan ha blitt påsatt, sier operasjonsleder Borge Amdam ved Sunnmøre politidistrikt.

Ingen hjemme

110-sentralen meldte om brann i et bolighus søndag klokken 18.12. Klokken 18.35 bekreftet 110-sentralen at røykdykkerne hadde gjennomsøkt boligen uten å finne personer der.

Politiet har også fått kontakt med familien som bor i huset, og kan bekrefte at de ikke var hjemme da brannen startet. Like før klokken 19 fikk brannvesenet kontroll på stedet.

Frank Austdal ved 110-sentralen sier at det har vært en mulig eksplosjon i forkant av røykutvikling og brann i bolighuset. Det stemmer med vitneforklaringer som politiet har hentet inn.

– Flere naboer har meldt om høye smell i forkant av brannen, opplyser Amdam.

Vil ha tips om mann

Politiet etterforsker søndag omstendighetene rundt brannen og vil ha tips fra publikum.

– Vi vil ha tips om en mørkhudet mann som er sett løpende fra stedet like før brannen.

Alle observasjoner om mannen fra klokken 18 søndag ettermiddag er ifølge politiet interessante. De er også interessert i om noen har sett denne mannen i en bil.

– Vi har fått inn flere observasjoner fra vitner som har sett en mann som passer til beskrivelsen, men vi er fortsatt interessert i opplysninger, sier Amdam.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800.

Vil jobbe på stedet utover natten

Klokken 21:55 jobber politiet fortsatt på brannåstedet.

Vi etterforsker nå både taktisk og teknisk på åstedet. Det vil foregå utover kvelden og natta. Vi vil også ha vakthold på stedet, og saken vil bli etterforsket for fullt videre utover i uka, sier Amdam.

Fylkesvei 654 stengt

I forbindelse med brannen har politiet stengt fylkesvei 654 ved kirka. Omkjøring er via Lisjebøvegen.

Laster kart, vennligst vent...

Alle nødetatene har rykket ut til en brann i Fosnavåg.