– Ingen tegn på at brannen har blusset opp igjen

Derfor blir deler av vaktstyrken dimittert i morgentimene, opplyser Sunnmøre politidistrikt.

Slik ser det ut på Sandsøya søndag etter brannen.

Slik ser det ut på Sandsøya søndag morgen. Video: Arne Flatin.

Brann Sandsøya

Slik så det ut på Sandsøya lørdag kveld.

Foto: Tor Inge Nygård
Sandsøya søndag

Det er ikke blitt skade på noe annet enn gress og skog, opplyser politiet.

Foto: Arne Flatin / NRK
Sandsøya søndag

Store avsvidde områder møter beboerne på Sandsøya søndag morgen.

Foto: Arne Flatin / NRK

Vakthavende befal ved brannvesenet i Sande opplyser at det ikke har vært tegn til noe oppblussing av gressbrannen i natt.

Det opplyser Sunnmøre politidistrikt klokken 06:00 søndag morgen.

Ingen har kommet til skade

Operasjonsleder Trygve Ødegård opplyser at hverken personer eller bygnigner ser ut til å ha blitt skadet i brannen.

– Så langt vi kjenner til er det ikke skader på annet enn naturen, sier han.

Et område på en kilometer er svidd av.

Har holdt brannvakt

Sunnmøre politidistrikt fikk inn varsel via 110-sentralen om utvikling av en gress- og lyngbrann i Sandsvågen på Sandsøya i Sande kommune klokken 18.10 lørdag kveld. Brannvesenet ble kalt ut for å begynne arbeidet med slukkingen av brannen som til tider brant på fem forskjellige steder på øya. Politiet fikk rekvirert båter og sendt flere brannmenn og politipatruljer ut til Sandsøya.

Det stod til tider store flammer opp og det brant i fjellsiden på sørsiden av øya. Politiet satte stab og vurderte lørdag kveld å evakuere beboere på deler av øya.

Redningsskøyta ble bedt om å bistå

Via Hovedredningssentralen ble «RS Emmy Dyvi» bedt om å bistå med lyssetting. Legebåten ble også satt inn for å få utover mannskap.

I tillegg ble« BOA Heimdal» rekvirert til å bistå. Kystvakta snudde klokken 19.00 kystvaktskipet Bergen ved Hustadvika for mulig bistand. De satte umiddelbart kurs for Sandsøya, men de ble etter kort tid varslet om at bistanden ikke var nødvendig. Det var også på gang mobilisering av helikopterstøtte via Fylkesmannen.

Klokken 20:10 opplyste operasjonsleder Ole Bjørn Harang at det ikke lenger var fare for bebyggelsen på Sandsøya og at situasjonen hadde bedre seg betraktelig. Da var det ingen åpne flammer i området.

Vet ikke brannårsak

Stabssjef Ingmar Farstad i Sunnmøre politidistrikt sa lørdag kveld at de så langt ikke har fått på det rene hva som var årsaken til brannen.

Politiet opplyser søndag at de ikke vil etterforske brannårsaken før etter helga.

– Det var den lokale innsatsen som var avgjørende og det gis en stor ros til brannmannskap og andre på Sandsøya for en viktig første innsats. Dette gjorde at vi fikk kontroll på brannen etter kort tid, sa stabssjefen.