Brannruinane i Åndalsnes.
Foto: Roar Strøm / NRK

Brann på Åndalsnes

Oppsummert

34 personar mista heimane sine i ein brann på Åndalsnes torsdag 1. oktober.

 • Vanskeleg etterforsking

  Politiet har framleis ikkje funne tydelege svar på korleis det tok til å brenne i ein flyktningbustad på Åndalsnes 1. oktober. Ein mann i 20-åra frå Rauma er sikta etter brann- og eksplosjonsvernlova, fordi politiet meiner han har hatt noko med brannen å gjere. Politiadvokat Anders Skorpen-Trøen seier dei no ventar at ein rapport frå brannsakkunnig vil gi fleire svar. Rapporten er venta i januar.

  Flere leiligheter brenner i Åndalsnes i Rauma kommune
  Foto: Eva Kavli
 • – Etterforskningen vil ta tid

  Etterforskningen av storbrannen på Åndalsnes 1. oktober pågår fortsatt. – Vi venter på en del tekniske undersøkelser. Vi har en formening om hvor brannen har startet, men har ikke konkludert med noe, sier politiadvokat Anders Skorpen-Trøen. Romsdal tingrett ville fredag løslate mannen som er siktet for å stå bak brannen, men påtalemyndigheten er uenig og anket kjennelsen. Han blir sittende i varetekt til anken er behandlet av lagmannsretten. Ifølge politiet er siktelsen endret fra uaktsom fremkalling av fare for allmennheten, til fremkalling av fare for allmennheten. Siktelsen gjelder også grovt skadeverk. Selv om mannen er mistenkt, etterforskes saken fortsatt.
  – Etterforskningen vil ta tid og vi jobber med å innhente informasjon og etterforsker bredt, sier Skorpen-Trøen.

  Brann i flyktningbustad på Åndalsnes.
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Ville løslate brannsiktet

  Romsdal tingrett ville fredag løslate mannen som er siktet for å stå bak storbrannen på Åndalsnes torsdag 1. oktober kunne løslates mot meldeplikt. Det skriver Åndalsnes Avis. Den siktede mannen har siden fredag 2. oktober vært varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Påtalemyndigheten er uenig og anket kjennelsen. Han blir sittende i varetekt til anken er behandlet av lagmannsretten.

 • Fortsatt uklar brannårsak

  Politiet driver fortsatt med undersøkelser på branntomta i Åndalsnes sentrum. Torsdag forrige mistet 34 personer hjemmene sine og en mann som bodde i huset er varetektsfengslet. – Vi kan ikke si noe om brannårsaken. Vi holder fortsatt på med etterforskning, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen. Ifølge Corneliussen gjenstår det avhør, de venter på analyser fra branntomta og det pågår undersøkelser på stedet.

  Brann i flyktningbustad på Åndalsnes.
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Ber om varetekt for brann-sikta

  Mannen som ble pågrepet etter brannen på Åndalsnes i går, blir sikta for uaktsom framkalling av fare for allmennheten. Det melder politiet i ei pressemelding. De har begjært mannen varetektsfengsla i to uker. Mannen skal ha lokal tilknytning.