Hopp til innhold

Venter krimteknikere til branntomta over helga

Beboerne i fire nabohus måtte evakueres da det begynte å brenne i en enebolig i Vanylven fredag kveld. Etterslukkingsarbeidet har pågått hele natten. Politiet skal etterforske brannårsaken.

Brann i einebustad i Syvde, Vanylven.

Fredag kveld begynte det å brenne i en enebolig i Syvde i Vanylven. Personen som bor i huset var ikke til stede i huset.

Foto: Tipsar

Politi og brannvesen fikk fredag kveld klokka 18.17 melding om en brann i en enebolig i Syvde i Vanylven. Eneboligen var tom da det begynte å brenne.

Senere fredag kveld ble det meldt at huset var overtent og at en ekstra brannbil fra Selje måtte hjelpe til med arbeidet. Etterslukkingsarbeidet pågikk utover natten.

– Klokka 05.46 natt til lørdag trakk brannvesenet seg tilbake og avsluttet arbeidet. En overbefal vil ta en kontroll på stedet så snart det blir lyst, sa operatør Tor Ivar Sjåstad ved 110-sentralen, til NRK.

Naboene ble evakuert

Lørdag morgen var det mye regn og sludd i området. Operasjonsleder i politiet Tove Anita Asp sa til NRK at arbeidet natt til lørdag hadde gått greit.

– Fire nabohus ble evakuert på grunn av fare for spredning. Beboerne i tre av husene fikk flytte hjem igjen i går kveld. Det fjerde huset er fortsatt evakuert på grunn av røykskader, sa Asp.

Det var forsatt noe røyk inne i huset, så vedkommende som bor der hadde ikke flyttet tilbake.

Ifølge Sunnmørsposten måtte brannvesenet hente sjøvann for å slokke brannen. Det ble lagt slanger for å pumpe sjøvann til skadestedet.

Nabo Øyvind Eikrem ble evakuert og var med å hjelpe det lokale brannvesenet.

– Slik er det på bygda. Vi har ikke brannkummer nok, og en brannbil har ikke nok til å slokke et helt hus, så vi måtte legge slanger ned til sjøen og pumpe opp vann, sier han til Sunnmørsposten.

Politiet vil etterforske brannårsaken

Klokka 10.10 lørdag opplyste brannvesenet at de drev med opprydding på branntomten.

– I dag tidlig var det 20 grader på branntomten. Det er kaldt på branntomten og oppryddingsarbeidet vil pågå noen timer. Det er noen løse takplater som kanskje må fjernes hvis vinden øker, sa operatør Lars Marius Andreassen ved 110-sentralen, til NRK.

Ifølge politiet er det fortsatt usikkert hva som var årsaken til brannen.

– Nei, det har vi ikke noen formening om. Det vil etterforskningen vise. Når branntomten har blitt kald vil krimteknikere gjøre undersøkelser på stedet, sier Tove Anita Asp.

Lørdag kveld opplyser både politiet og 110-sentralen at oppryddingsarbeidet er ferdig. Mandag vil krimteknikere komme til branntomten for å etterforske brannårsaken.