Etter brannen i Ålesund.
Foto: Idun Aalbu Rasmussen / NRK

Brann i bygård i Ålesund

Oppsummert

Lørdag 23. januar 2021 brant en bygård vest på Aspøy i Ålesund sentrum. To personer omkom i brannen og fem personer ble fraktet til sykehus. I alt 33 beboere og naboer ble evakuert.

 • Ingen straffbar handling

  I en pressemelding skriver politiet at det ikke har vært mulig å finne en direkte påviselig brannårsak i Steinvågvegen Ålesund. Politiadvokat Sander Brink sier at etterforskningen ikke har avdekket forhold som skulle tilsi at brannen skyldes en straffbar handling.

  Huset i Steinvågvegen 43 B som begynte å brenne tidlig om morgenen lørdag 23. januar, var så utbrent at det ikke er mulig å angi noen sikker brannårsak.

  To eldre søstre omkom i brannen og flere mennesker ble husløse i boligbrannen på Aspøya.

  Kriminalteknikerne fra politiet gjennomførte omfattende undersøkelser i restene av huset de første dagene etter brannen, men har nå avsluttet arbeidet på stedet.

  Etterforskningen har gitt klare holdepunkter for at brannen har startet i leiligheten til de to omkomne kvinnene, skriver politiet i pressemeldingen.

 • Ber om hjelp til brannofre

  Sist laurdag morgon blei ti personar heimlause i ein bustadbrann på Aspøya i Ålesund. To kvinner mista livet i brannen. No ber Kirkens Bymisjon om hjelp til dei som er råka av brannen. I tillegg har det blitt opprett ein privat Spleis for å samle inn pengar til ofra. Høyr heile intervjuet med Anne Karin Zeitz i Kirkens Bymisjon her:

 • Navn frigitt

  Politiet har frigitt navnene på de to kvinnene som ble funnet omkomne etter brannen i Steinvågvegen i Ålesund sentrum lørdag den 23. januar.

  De døde er Hildur Peggy Svendsen (78 år) og Sonja Anita Søvik (69 år). De to kvinnene var søstre, og begge var hjemmehørende i Ålesund kommune.

  – Krimteknikere har nå fullført sine undersøkelser på selve branntomta i Steinvågvegen 43 B, sier politiadvokat Sander Brink i Møre og Romsdal politidistrikt. Vi har ikke mistanke om at brannen skyldes noe kriminelt og fortsatt er det for tidlig å si noe konkret om hvor eller hvorfor brannen startet. Politiet arbeider videre med teknisk og taktisk etterforskning og dette må påregnes å ta noe tid, skriver politiet i en pressemelding.

 • Skal prøve å finne brannårsak

  Kriminalteknikarar frå politiet vil i dag gjere undersøkingar for å prøve å finne årsaka til brannen i ein bustad på Aspøya i Ålesund i helga. To kvinner blei meldt sakna etter brannen og desse blei seinare funne omkomne. Politiet meiner at det så langt ikkje er nokon grunn til å mistenke noko kriminelt, men at dei må gjere fleire undersøkingar før dei kan seie noko om brannårsaka.

  Etter brannen i Ålesund.
  Foto: Idun Aalbu Rasmussen / NRK